CIMET I MED: Moćna kombinacija koja može pomoći kod mnogih BOLJKI, a još je i UKUSNA!
Foto: Profimedia

NAJBOLJI LEK

CIMET I MED: Moćna kombinacija koja može pomoći kod mnogih BOLJKI, a još je i UKUSNA!

Život -

Dve veoma hranljive namirnice, sa mnogim prednostima za zdravlje, a pored toga, izuzetnog su ukusa.

Cimet i med su među najmoćnijim namirnicama majke prirode, a njihova kombinacija je izvanredan lek za razne zdravstvene probleme. Brojne su zdravstvene pogodnosti koje ova kombinacija pruža, a mi vam onosimo neke od njih:

Cimet
foto: Profimedia

Med smiruje kašalj, leči grip i jača imuni sistem Da biste ublažili simptome prehlade, pripremite čaj sa medom i cimetom i pijte ga tokom dana. Oba sprečavaju i leče dijabetes, a umerena konzumacija meda ne dovodi do dramatičnog naglog povećanja nivoa šećera u krvi. Da biste na najbolji način iskoristili ove pogodnosti, uzmite svaki dan šoljicu tople vode sa kašičicom meda i cimeta.

kašalj, kijanje, korona
foto: Profimedia

Pomaže kod artritisa Pacijenti sa artritisom mogu imati koristi ako uzmu jednu šolju tople vode sa dve kašike meda i jednu malu kašičicu cimetovog praha. Kada se uzima na dnevnom nivou, čak i hronični artritis može biti izlečen.

Smiruju simptome alergija Sirovi med jača imuni sistem i smiruje simptome alergija. Grinje uzrokuju astmu, dermatitis, rinitis i druge probleme, ali cimet je moćno oružje protiv njih! Potvrđeno je da je ulje cimeta dva i po puta efikasnije u uništavanju grinja od benzil benzoata. U bocu sa sprejnim mehanizmom dodajte ulje lista cimeta ili ulje kore u destilovanu vodu i prskajte na zavese, dušeke i posteljinu da biste ubili grinje.

alergija
foto: Shutterstock

Problemi sa digestivnim traktom Med i cimet pomažu kod problema sa probavom, kao što su čirevi, konstipacija i mučnina, i bore se protiv Ešerihije koli i Pilori bakterija.

Prirodni lek za akne Cimet i med se već vekovima koriste za lečenje akni i sličnih stanja kože već vekovima, jer imaju jaka antibakterijska i antimikrobna svojstva. Utvrđeno je da cimet uništava Staphilococcus epidermidis, vrste bakterija koje su često odgovorne za akne, a med se od davnina koristi kao kozmetički proizvod. Takođe ublažava opekotine i rane, perut i psorijazu, sprečava nastanak bora i poboljšava zdravlje kože. Da biste se uspešno izborili sa aknama, pomešajte 1 kašičicu sirovog organskog meda sa kašičicom cimeta i nanesite smesu na zahvaćeno područje. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite.

Žena, Bubuljice, Akne
foto: Profimedia

Gubitak težine Ova neverovatna kombinacija pomaže gubitku težine ubrzavanjem metabolizma, sprečavanjem žudnje za hranom i stimulisanjem procesa sagorevanja masti.

(Kurir.rs)

02:48

Jasna sa svojom porodicom pravi med, a tokom korone ga je prodavala putem MEDOMATA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track