Najnovije vesti

ŽVIZDALO MU U GAĆAMA: Lekari se šokirali kad su videli šta je PROBLEM, to je bio prvi slučaj u SVETU!
Foto: Ocskay Mark / Alamy / Alamy / Profimedia

neverovatno

ŽVIZDALO MU U GAĆAMA: Lekari se šokirali kad su videli šta je PROBLEM, to je bio prvi slučaj u SVETU!

Zdravlje

Noćna mora se pretvorila u realnost za čoveka iz Ohaja koje se izbezumio kada je shvatio da mu iz genitalnog dela dopiru zvuci.

Taj dan bio noćna mora, prepričavao je kasnije 72-godišnji neimenovani muškarac iz SAD kada je čuo čudne zvuke koji su dopirali iz njegovih genitalija, preciznije - iz mošnica. Strah i panika su se uvukli u njega i prebledeo je.

U Hitnu pomoć je dojurio bez daha, natečenog lica. Lekari su su ga gledali u čudu. Kasnije su u stručnom časopisu American Journal of Case Reports napisali da je on prva osoba na svetu sa "zviždećim skrotumom (mošnicom)".

lekar, muskarac, doktor
foto: Shutterstock

Poslali su ga odmah na rengen kako bi odgonetnuli neobično strujanje vazduha u njegovom organizmu. Snimak grudnog koša pokazala je da ima prekomernu količinu vazduha zarobljenu u telu. To je na kraju uzrokovalo kolaps pluća što za posledicu može imati trajno oštećenje funkcije srca i pluća, i čak dovesti do smrti.

Istraživali su dalje telo nesrećnog muškarca pa napokon otkrili izvor problema. Bila je to otvorena rana na levoj strani skrotuma zaostala nakon operacije testisa.

Mošnice, pevajuće mošnice
foto: Printscreen/amjcaserep.com

Muškarac je brzo nakon dijagnoze završio u dubokoj narkozi. Lekari su mu u grdu stavili dve plastične cevi kroz koje je višak vazduha izašao iz njegovog tela.

- Bio je sav natečen, a stanje mu se dodatno pogoršavalo. Određena količina vazduha bila je zarobljena između njegovih pluća i zida grudnog koša, i stalno se povećavala - ispričao je dr Brent Bikford koji je vodio ovaj slučaj.

Srećom, njegova pluća su se vratila u normalu tri dana nakon zahvata i pušten je kući u dobrom stanju.

tromb, bol, doktor
foto: Profimedia

Ipak, lekarima nije jasno kako je vazduh ostao toliko dugo zarobljen u skrotumu (to stanje se inače naziva - pneumoscrotum). Trajalo je to dve godine što je po lekarima "nenormalno puno vremena".

Inače, "pneumoscrotum" je retko stanje u kom vazduh ostaje zarobljen u skrotumu. U medicinskoj literaturi opisano je samo 60 slučajeva. Budući da vazduh ne može da izađe kroz telesne otvore, ovakav poremećaj zahteva lekarsku intervenciju, prenosi New York Post.

bol, bol u kičmi
foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track