DOKTOR JOJ JE SAOPŠTIO JEZIVU DIJAGNOZU! Zbog 2 tumora na MOZGU, mislili su da ima još godinu dana ŽIVOTA: Evo šta je tada uradila
Foto: Tviter

NEVEROVATNO

DOKTOR JOJ JE SAOPŠTIO JEZIVU DIJAGNOZU! Zbog 2 tumora na MOZGU, mislili su da ima još godinu dana ŽIVOTA: Evo šta je tada uradila

Život -

Samo nedelju dana nakon početka studija, mlada Laura Nutal iz Velike Britanije saznala je za dijagnozu, zbog koje je mislila da ima svega godinu dana života. Danas, četiri godine nakon dijagnoze, mlada žena ne samo da je odbranila diplomu, već je sasvim dobro i sa nadom gleda u budućnost.

Njena priča može biti tračak nade za one koji su sumnjali u svoju snagu. Pre nekoliko godina, 22-godišnja devojka je od lekara čula da joj je ostalo još nekoliko meseci života. Lekari su joj savetovali da napusti studije. Devojka se nije predala i danas je ponosna na tu svoju odluku.

Kako prenosi "Najžena", prvi simptomi bolesti pojavili su se u oktobru 2018. Laura se osećala bolesno i sve češće je imala glavobolje. Rutinski pregled očiju pokazao je da je devojčica imala otok očnog nerva. Poslata je na detaljan pregled, ali se već sledećeg dana njeno stanje značajno pogoršalo. Kompjuterska tomografija je otkrila da Laura ima dva tumora na mozgu. Naknadne analize ne samo da su potvrdile dijagnozu, već su pokazale da ima mnogo opasnijih promena.

Mesec dana kasnije, mlada studentkinja je podvrgnuta operaciji uklanjanja najvećeg tumora. Urađena biopsija potvrdila je najgore strahove lekara - devojka je imala izuzetno agresivan gliom. Ova dijagnoza zvuči zastrašujuće, a i jeste jer doktori nisu dali devojčici šansu da preživi.

Ali Laura nije htela da odustane. Napravila je listu želja koju želi da ispuni u bliskoj budućnosti i svaki dan se hrabro borila da postigne cilj. To joj je dalo snagu. Ona je, između ostalog, planirala susret sa bivšom prvom damom SAD Mišel Obamom ili venčanje u pabu sa komičarom Piterom Kejem.

Ubrzo su Laurini rođaci saznali za inovativnu terapiju koja je sprovedena na klinici u Nemačkoj. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim među porodicom, prijateljima i onlajn prikupljanju sredstava, Laura je podvrgnuta revolucionarnoj terapiji. Lečenje je bilo toliko uspešno da se devojka nakon nekog vremena vratila na fakultet.

- Vraćam se uprkos onome što ljudi govore. Ovaj tumor me neće zaustaviti - rekla je tada.

Nedavno je Laura diplomirala na fakultetu. Na dodeli diploma radosno je priznala:

- Počela sam studije hemoterapijom i u međuvremenu završila hemoterapiju sa dve operacije mozga, ali sam uspela.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

01:42

ATRAKTIVNA VODITELJKA JEDVA PREŽIVELA BOLEST! Ležala nedeljama u bolnici i ništa nije jela A TVRDI DA JU JE OVA VRADŽBINA IZLEČILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track