MUŠKARCI SE DANAS BOJE ŽENA! Poznati SRPSKI urolog o muškoj krizi: Testosteron najbrže opada u ovom dobu, evo koji su SVE problemi
Foto: Kurir TV, Shutterstock/Ilustracija

muškost u opadanju

MUŠKARCI SE DANAS BOJE ŽENA! Poznati SRPSKI urolog o muškoj krizi: Testosteron najbrže opada u ovom dobu, evo koji su SVE problemi

Zdravlje muškaraca -

Kada se kriza javlja kod muškaraca, a kada kod žena u intimnim odnosima, željama i potrebama? Da li je i u kojoj meri danas prisutna kriza kod muškaraca? I šta ona zapravo znači? Ove i ostale sumnje, objasnio je poznati srpski urolog Aleksandar Milošević.

urolog, Aleksandar Milošević
foto: screenshot Pink tv

Kada dolazi do pada muškosti

"Muškost nije u krizi, ali ona prolazi isto ono šta prolazi i ženskost. Menopauza za žene je zapravo andropauza za muškarce, što je opasnije. Kada žena doživi menopauzu, ona to brzo preboli, a muškarac i ne oseti kad postane "klimakteričan". Njemu tada testosteron već posle 40-te počinje lagano da opada, sve brže i brže", rekao je na samom početku urolog Milošević.

penis, loš seks, problemi, muškarac, seks
foto: Profimedia

"Testosteron kod muškaraca pada već od 25. godine, ali je to neprimetno. Već oko 40. počinje brže da opada. U svetu se koristi terapija unošenja testosterona koja se često zloupotrebljava, kao na primer kod bildovanja", dodao je i ukazao na vodeći problem, u pitanju je komunikacija.

Komunikacija je temelj

Kako je naglasio više puta, vrlo je važno da se komunikacija među partnerima uspostavi i poboljša pa se nadovezao i na lažnu sliku muškosti koja je i pre 40 godina postojala.

Aleksandar Milošević, Urolog
foto: Dado Đilas

"Pre 40 godina, glavni problem je bila brza erekcija i brza ejakulacija uz pomoć lekova. To je sve lažno", objasnio je, a zatim se osvrnuo i na poruku Bila Gejtsa koji je rekao da će do 2050. godine svi brakovi završiti bez seksualne komunikacije. Kako je i sam rekao, trenutno se nalazimo u periodu jako brzih promena u ljubavnim odnosima, ali i u društvu.

penis, loš seks, problemi, muškarac, seks
foto: Profimedia

Žena je seksualno moćnija

Doktor Milošević se osvrnuo i na privlačnost i na šta muškarci najviše obraćaju pažnju kod žena.

"Tu postoji najveća kriza, i mlađih i starijih muškaraca zato što se odjednom razvojem i oslobađanjem ženske seksualnosti, čak i forsiranjem, oni uplaše. Žena je seksualno moćnija od muškaraca. I kada oni shvate da treba da uživaju s njom, onda će se i komunikacija popraviti", rekao je urolog i dodao da se danas jači pol zbog tog straha i odlučuje na lekove, prenosi Net.hr.

urolog, Aleksandar Milošević
foto: screenshot Pink tv

"Danas se muškarci plaše i previše kljukaju lekovima zbog poštenog seksa. Zato treba naći meru, potrebna je edukacija, najviše od roditelja. Ključ je u komunikaciji", rekao je urolog Milošević za kraj.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:10

Aleksandar Milošević o sifilisu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track