Mirisna zaštita

Mirisna zaštita

Život -
Komarci ne vole mirise raznih biljaka - cimeta, ricinusa, ruzmarina, karanfilića...

Kao što sad svi znamo, domaći komarci, a ne neki tamo u Africi, Grčkoj i drugim zemljama, prenose virus groznice Zapadnog Nila. Bolest nije naivna jer je nekoliko osoba već umrlo, a mnogi se leče na beogradskoj Infektivnoj klinici. Obično 80 odsto zaraženih nema nikakve simptome, dok preostalih 20 odsto može da dobije blagu kijavicu, pa čak i teži oblik gripa.

Rizična populacija su stariji ljudi od 50 godina koji imaju neku hroničnu bolest zbog koje im je imunitet oslabljen. Na planeti postoji više od 3.000 vrsta komaraca. Napadaju ljude, ptice, sisare, žabe. Prilagođavaju se svim tipovima klime - od tropske do arktičke.

Da ne bismo gledali u pasulj kako ćemo reagovati ako nas ujede zaraženi komarac, za koje stručnjaci prognoziraju da će nam dosađivati do kraja meseca, trebalo bi da se zaštitimo. Svima koji nisu ljubitelji hemijskih sredstava Dr Kurir predlaže prirodna.

Ona će efikasno odbijati komarce, a potrebno ih je nanositi svaka dva sata i u većim količinama. Ne zaboravite da kiša i tuširanje mogu oslabiti njihovo delovanje.

Prirodna zaštita

Pomešajte eterična ulja s maslinovim i redovno mažite kožu ukoliko boravite u prirodi:> ulje citronele> ulje limunskog eukaliptusa> ulje cimeta> ricinusovo ulje> ulje ruzmarina> ulje limunske trave> ulje kedra> ulje metvice> ulje karanfilića> ulje geranijuma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track