Pomozimo Mitru da prohoda

Dr Kurir pokrenuo akciju

Pomozimo Mitru da prohoda

Život -
Šesnaestogodišnji dečak boluje od cerebralne paralize i neophodna mu je peta operacija, koja košta oko 2.300 evra

Mitar Jojić Čomić (16) iz Siriga je pametan, lep i šarmantan dečak, ali, nažalost, njegovo detinjstvo nije onakvo kakvo bi trebalo da bude. Zato se njegova mama Slađana neumorno bori da on nastavi da sanja snove jednog šesnaestogodišnjaka. Naime, Mitar boluje od cerebralne paralize, zbog koje ne može da hoda, a slabo se služi i rukama. Operisan je čak četiri puta, i to tri puta u Ćupriji, gde su ga operisali ruski lekari iz Tule, i jednom u Novom Sadu zbog komplikovane upale pluća. Mitru je neophodna i peta operacija u Ćupriji, koja košta 2.300 evra, a na svakih šest meseci mora da primi po dve injekcije leka “disport”, koje sprečavaju grčenje mišića, a koštaju po 350 evra.

- Mitar je na porođaju doživeo izliv krvi na mozak, što je za posledicu imalo cerebralnu paralizu. Od tada se neprestano borim za njegovo zdravlje, i to sama. Njegov otac nas je napustio kad je dete imalo samo 20 dana, a mogućnost lečenja u Srbiji je skoro nemoguća - priča za Dr Kurir Slađana Čomić, Mitrova majka.Iako je borba za Mitrovo zdravlje neprestana, teška i skupa, ona ne odustaje od svog deteta i ne gubi nadu.

- On mi je jedini sin i Bog mi ga je dao, a ja ću se boriti za njegovo zdravlje i za njegov osmeh dok sam živa. Pošto je Mitar povređen na samom rođenju, ruski doktori predviđaju da će biti neophodno više intervencija da bi mogao samostalno da hoda. Uradili su već tri intervencije, sada je neophodna i peta. Nadamo se da ćemo uspeti da prikupimo sredstva i da će Mitar najzad biti, ako ne kao svoji drugari, onda makar sličan njima - ne predaje se hrabra majka.Dr Kurir i Mitrova majka mole sve ljude dobre volje i velikog srca da pomognu ovom dečaku da pobedi tešku bolest i da posle šesnaest godina konačno stane na svoje noge.

Kako da pomognete Mitru

Mitru Jojiću Čomiću možete pomoći uplaćivanjem novca na račun broj 355-5488081-83.Račun je otvoren u Vojvođanskoj banci na ime Slađana Jojić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track