Ulje jače od antibiotika

Origano - lekovita biljka koju su stari Grci i Egipćani smatrali svetom

Ulje jače od antibiotika

Život -
Ubija bakterije, viruse, gljivice i oslobađa organizam od štetnih slobodnih radikala

Origano je višegodišnja biljka koju su koristili još stari Grci i Egipćani i smatrali je svetom. Postoje 53 vrste, od čega 32 rastu u Turskoj. Dokazano je da je ulje divljeg origana efikasnije i od najjačih antibiotika. Ispitivanjem je potvrđeno dejstvo na kandidu albikans, ešerihiju koli, stafilokoke, salmonelu enteritidis, klepsijelu, proteus, enterokokus, enterobakter, pseudomonas...Za razliku od drugih vrsta origana koje se mogu uzgajati, origanum minutiflorum, od kojeg je napravljeno “probotanik” ulje divljeg origana, endemska je vrsta koja se ne može kultivisati. To ga čini najcenjenijim i najjačim biljnim antiseptikom. Glavna aktivna supstanca je karvakrol, koji deluje antibakterijski, antiviralno, antigljivično, antiseptički i antioksidativno.

On ulazi u bakteriju, zaustavlja ćelijsko disanje i momentalno je ubija. Ubija i mutirane bakterije. Ulje efikasno deluje na urinarne infekcije već nakon tri nedelje, a vrlo brzo eliminiše infekciju kandidom. Osim toga, odlična je preventiva respiratornim infekcijama i prehladama.

Pojačava otpornost organizma prema velikom broju patogena. Nedavna naučna istraživanja pokazala su i da karvakrol ima izuzetno antikancerogeno dejstvo u slučaju raka grlića materice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track