Pomozimo Vladimiru da ode na lečenje

Dr Kurir pokrenuo akciju

Pomozimo Vladimiru da ode na lečenje

Život -
Mališan boluje od kompleksne epilepsije, ciste na mozgu i otečenog hipokampusa, a desni bubreg mu je odstranjen zbog tumora

Vladimir Đorđević (6) iz Pančeva bio je zdravo dete sve do avgusta prošle godine, kad je iznenada doživeo snažan epileptični napad. Tada je dva sata ostao ukočen, bez mogućnosti da pomeri noge i ruke, a posle ispitivanja utvrđeno je da mališan boluje od takozvane kompleksne epilepsije. Iako je dobio terapiju, stalno je imao jake glavobolje, od kojih je povraćao, a napadi su se ponavljali svakih četiri do pet dana.Dečakovi roditelji Siniša i Stanka Đorđević ubrzo su posumnjali da njihovo dete boluje od još nečega, jer lekovi koje su mu davali nisu imali efekta.- Postajalo mu je sve gore. Saznali smo da u Moskvi, na neurohirurškoj klinici "N. N. Burdenko", leče tu vrstu epilepsije. Odveli smo ga tamo. Lekari su mu pronašli i cistu na mozgu, veličine 10 milimetara, kao i proširenje dela mozga, hipokampusa. To se, inače, javlja samo kod ljudi starijih od 50 godina koji boluju od Alchajmerove bolesti. Takođe, imao je problema s krvnim sudovima vrata i srca - ispričala je Vladimirova majka Stanka.Prema njenim rečima, tokom leta dva puta su bili u Moskvi, gde je mališanu urađena kompletna dijagnostika. Međutim, tokom drugog boravka lekari su posumnjali da mali Vladimir ima i tumor na bubregu.- Zbog nedostatka novca morali smo da se vratimo u Srbiju, gde su nam potvrdili da Vlada na bubregu ima maligni tumor drugog stepena. Primio je četiri hemoterapije, a zatim mu je 15. oktobra izvađen desni bubreg. Naša borba ne prestaje jer ga očekuju još 23 hemoterapije, a posle toga i operacija na mozgu. U Moskvi su mu prepisali lek "depakin hrono", čija je cena 40 evra po kutiji, a ona mu je dovoljna za pola meseca. Kod nas ga nema, iako je na pozitivnoj listi lekova. Sina moramo da vodimo u Rusiju svaka tri meseca zbog kontrola i kupovine leka, a jedan odlazak košta nas 10.000 evra - objasnila je Stanka.

Kako da pomognete Vladimiru:

Erste banka,dinarski račun Siniše Đorđevića: 340-32110017-94,s naznakom "Pomoć za Đorđević Vladimira";humanitarni SMS na broj: 1137.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track