Najnovije vesti

Urgentni centar

Zorica Marković, šef Kancelarije za informisanje Kliničkog centra Srbije

Urgentni centar

Zdravlje

Ne bi bilo loše i da zaposleni iz Urgentnog organizuju neku obuku, kurs, školu, za namrštene službenike lokalne i svake druge uprave
Da li činjenica da su svakodnevno suočeni s najtežim povredama, sa životima koji vise o koncu, sa smrću koja je dežura danonoćno, ili nešto treće, četvrto, tek zaposlene u Urgentnom centru nikad - u proteklih nekoliko meseci, koliko sam u KCS - nisam srela da su loše volje ili neljubazni.

Svako ko je bar jednom proveo s njima samo nekoliko sati uveriće se da svi - sestre, lekari, tehničari - rade kao u ugljenokopu! Ne staju ni trenutak. Mnogo puta sam zvala proteklih meseci, javi se neko od dežurnih: Nela, Marko, Ljuba, Biljana, Dušica, Nataša, i nikad niko nije rekao „sačekaj, zovi kasnije...“, samo: „Odmah, idem, trčim...“.

Uvek ljubazni, beskrajno strpljivi, bez izuzetka. Može li se to uopšte platiti? Znam pouzdano da su im plate daleko niže od plata mnogih, dobro plaćenih šalterskih službenika, koji su redovno zamišljeni, ćutljivi, namršteni, pauze koriste uvek preko onog vremena koje stoji na obaveštenju, često neljubazni, uz unapred negativan odgovor.

Predlog za razmišljanje - možda bi bilo korisno da povremeno tehničari i sestre sa dežurnog šaltera u Urgentnom centru zamene uloge sa šalterskim službenicima u organima uprave, od opštine do poreske uprave. Ne bi bilo loše i da zaposleni iz Urgentnog organizuju neku obuku, kurs, školu, za namrštene službenike lokalne i svake druge uprave. A možda bi bilo zgodno i da zamene uloge na neko vreme? Uz to, sestre, tehničari, lekari iz Urgentnog, malo bi i predahnuli - za veće pare...

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...