Mala Ana želi da odrasta kao sva druga deca

Dr Kurir pokreće akciju

Mala Ana želi da odrasta kao sva druga deca

Život -
Ana Pavlović (3) imala je nakon rođenja krvarenje na mozgu, koje je uticalo na njen motorički razvoj, a kasnije je ustanovljeno i da joj nedostaje kost u nozi, zbog čega ne može normalno da se razvija i hoda

Kad je došla na svet, maloj Ani Pavlović (3) otkriveni su ozbiljni zdravstveni problemi. Ustanovljeno je da je rođena s veoma retkom anomalijom, a tokom prvih nekoliko dana lekari su otkrili i da ima krvarenje na mozgu, koje je uticalo na njen motorički razvoj.Ana je rođena s bratom blizancem, koji je bio potpuno zdrav, a njihovoj majci Milijani srušio se ceo svet kad je čula da s devojčicom nije sve u redu.- Bilo je veoma teško prihvatiti sve te informacije odjednom. Anin brat nije imao nikakvih problema, dok je Ana bila potpuna suprotnost. Doktori su mi objasnili da joj nedostaje fibula, odnosno kost u potkolenici, koja je deo skočnog zgloba i drži celo stopalo. Zbog toga ona sad ima i skraćenje leve noge za šest centimetara, a stopalo je takođe kraće za centimetar u odnosu na drugo - ispričala je Milijana.Prema njenim rečima, još kao bebu Anu su odveli na dečju rehabilitaciju u Novom Sadu, međutim, devojčicino stanje se uprkos tretmanima vremenom pogoršavalo.- Kad je imala samo 17 meseci, otputovala je u Rusiju na operaciju. Sve je prošlo u najboljem redu i od tada je pokretljivost leve noge bolja. Trenutno hoda u ortopedskim cipelicama s povišicom od šest centimetara. Bez ove pomoći ne bi mogla da se kreće, ali je i dalje vrlo nestabilna, a doktori prognoziraju da će joj ta noga vremenom zaostati u razvoju čitavih 20 centimetara, što ja ne mogu da dozvolim. Uradiću sve da do toga ne dođe - rekla je devojčicina majka sa suzama u očima.Inače, da bi Anino lečenje bilo uspešno, neophodno je da se sprovodi u etapama, na svakih nekoliko godina. Sad je potrebno da se što pre uradi druga operacija kako bi joj se izjednačila dužina nogu i zadržala dobra pokretljivost u skočnom zglobu.- Taj zahvat moguć je u Ilizarovom institutu u Kurganu u Rusiji. Za nju je potrebno 10 hiljada evra, plus troškovi puta, a ja nažalost nisam u materijalnoj mogućnosti da svom detetu pomognem na putu do zdravog odrastanja - istakla je Milijana.

Kako da pomognete AniOtvoren je dinarski račun u Rajfajzen banci na ime Ana Pavlovićbroj računa: 265-0000004018547-11broj deviznog računa: RS35265050000025813281za uplate iz inostranstva: SWIFT CODE RZBSRSBG (takođe u Rajfajzen banci)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track