Uklonite fleke od sunca

Prirodno i zdravo

Uklonite fleke od sunca

Život -
Tamne mrlje pojavljuju se na licu, rukama i dekolteu, a možete ih posvetliti sokom od limuna, luka ili polovinom papaje

U pitanju je nakupljeni tamni pigment melanin, koji nastaje kao posledica preteranog izlaganja UV zracima. Fleke se najčešće pojavljuju na licu, dekolteu i rukama, a najvidljivije su tokom leta.

Posvetljuju se kremama na bazi kojične kiseline ili vitamina C i B3. Uveče je najbolje koristiti kombinaciju tih sastojaka sa alfahidroksilnom kiselinom i retinolom jer ovi sastojci izbeljuju kožu. Međutim, postoje i neka prirodna sredstva koja mogu pomoći kod rešavanja ovog problema.

Sok od limuna

Limun sadrži kiselinu koja uklanja tamne fleke i mrtve ćelije kože, sužava pore i dezinfikuje lice, a dovoljno je samo da iscedite sok i nanesete ga na kritična područja, a zatim ga ostavite da deluje najmanje pola sata. Nakon toga lice obavezno treba isprati i namazati laganom kremom jer limun ume da isuši kožu. Postupak ponovite dva puta dnevno, najbolje ujutro i uveče, a prvi rezultati biće vidljivi za šest do osam nedelja.

Papaja

Slično deluje kao limun. Ona čisti kožu i podstiče obnovu, sprečava proizvodnju enzima tirozina, koji učestvuje u stvaranju melanina. Na fleke samo utrljajte polovinu papaje i ostavite da deluje, a posle toga mlakom vodom isperite lice.

Sok od luka

U blenderu usitnite glavicu crnog luka, iscedite njegov sok u posudu, pa tome dodajte istu količinu sirćeta. Dobijenu tečnost nakapajte na vatu i dobro utrljajte na tamne fleke, pa posle 45 minuta isperite. Postupak ponovite jednom do dva puta na dan (najbolje ga je raditi uveče zbog jakog mirisa luka). I luk i sirće bogati su kiselinama koje rade prirodni piling na koži i omogućavaju joj bržu obnovu.

Mikrodermoabrazija, hemijski piling i tretman voćnim kiselinama veoma uspešno rešavaju ovaj problem, a najbolje ih je raditi na jesen ili zimuAko vam se svakog leta na licu pojavljuju fleke, obavezno koristite kremu sa visokim zaštitnim faktorom, ne izlažite se suncu i na plaži obavezno nosite šešir!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track