Pomozimo Lazi da pobedi tumor na mozgu

Akcija Dr Kurira

Pomozimo Lazi da pobedi tumor na mozgu

Život -
Lazar Preradović (2) zbog teškog oboljenja imao je čak deset operacija, a za nastavak skupog lečenja hemoterapijom na poliklinici u Rimu treba mu još 20.000 evra

Dečak Lazar Preradović (2) teško je oboleo od tumora na desnoj moždanoj hemisferi i trenutno se leči na poliklinici u Rimu, u Italiji. Posle nekoliko izuzetno komplikovanih hirurških intervencija, kojima mu je tumor malo-pomalo uklanjan, mali Lazar je morao da nastavi lečenje hemoterapijom, ali ono je dovedeno u pitanje zbog toga što njegovi roditelji nemaju novca za te skupe tretmane. Zato je Dr Kurir pokrenuo akciju i poziva sve dobre ljude koji su u prilici da pomognu Lazarovim roditeljima u prikupljanju sredstava za dečakovo lečenje.Lazarov otac Slobodan rekao je za Dr Kurir da je njegov sin imao čak deset teških intervencija, ali da ni to nije saniralo veliki tumor u glavi, koji mu je ugrozio život.- Lazar je imao veoma veliki tumor na mozgu, oko devet puta osam centimetara, što je izuzetno veliko. Zbog toga nije bilo moguće da se ukloni jednom operacijom, već su mu lekari nekoliko puta radili intervencije kako bi ga smanjivali. Sada bi lečenje trebalo da mu se nastavi hemoterapijama, ali za njih i za nove operacije potrebno je platiti pozamašnu sumu - objasnio je Slobodan i dodao da njemu i njegovoj supruzi italijanska bolnica posle svake intervencije i prelaska njihovog sina s jednog odeljenja na drugo ispostavi račun koji moraju da plate. Ipak, lekari iz te medicinske ustanove vrlo često izađu u susret Lazarovim roditeljima i sačekaju ih da sakupe novac putem raznih humanitarnih akcija da bi stekli pravo da nastave da svog sina leče u toj bolnici.U veoma teškoj situaciji za porodicu Preradović, dok se svi zdušno bore sa Lazarovom bolešću, dečakova mama je u sedmom mesecu trudnoće, što još više otežava njihov boravak u Italiji.- Supruga mi je trudna, uskoro će ući u sedmi mesec. U ovoj situaciji nam prilično izlazi u susret socijalna služba Italije, dosta nam pomažu i rečeno nam je da neće biti problema s njenim porođajem što se tiče papira. Kada je u pitanju novac za lečenje, nekako se snalazimo. Pomažu nam prijatelji, kolege i svi dobri ljudi kojima je stalo do toga da Lazar ozdravi. Zahvaljujući tim akcijama, dosta novca smo već sakupili, ali nedostaje nam još oko 20.000 evra za nastavak lečenja i boravak u Rimu. Daćemo sve od sebe da nam makar novac ne bude prepreka. U ovoj situaciji moramo da budemo hrabri i prisebni da bismo se izborili s teškom bitkom koja je pred nama - priča Slobodan, nadajući se da će mu u teškoj borbi pomoći i čitaoci Dr Kurira.

Plesom za život Salsa žurka za LazuSvi koji žele da pomognu Lazaru kroz sportske i plesne aktivnosti, mogu da dođu danas u 17 sati na Adu Ciganliju kod „Afri kafea“ (Makiška strana, 4. lokal), gde će biti održan turnir pod parolom „Pleši, igraj, takmiči se za malog Lazu“. On će uključiti takmičenje u odbojci na pesku i humanitarnu salsa žurku.- Ako volite da plešete, da igrate odbojku na pesku, da se družite i kupate se, dođite da svi zajedno, igrom i pozitivnom energijom pomognemo Lazi koliko možemo - poručili su organizatori ove humanitarne akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track