IZBEGAVAJTE: Najgore letnje namirnice

Bez sladoleda

IZBEGAVAJTE: Najgore letnje namirnice

Život -
Letnja hrana je raznovrsna i privlačna, ali postoje namirnice i načini pripreme koje bi trebalo da izbegavate. Pročitajte koja su to jela sa kojima treba biti oprezan tokom leta

Iako možda najviše volite da pojedete sladoled, ili da popijete ledeni koktel vrelim letnjim danima, postoje istraživanja koja dokazuju da ne bi trebalo da ih jedemo u ovom periodu.

Sladoled-sendvičIma li šta ukusnije od sladoleda od vanile između dva hrskava keksa s čokoladom? Zapravo sve je prilično bolje od te poslastice čije pakovanje obično ima oko 500 kalorija, a 60 odsto ukusa koji se topi u vašim ustima dolazi od zasićenih masnoća.

Prženo testoKrofne i druge verzije prženog testa lako ćete naći na letnjim manifestacijama i plažama, ali one spadaju na listu 50 namirnica koje najviše goje.U dubokom ulju pržena smesa brašna i šećera kombinacija je koju možete da priuštite sebi jednom ili dvaput godišnje, ali imajte na umu da je pržena hrana među najgorim izvorima trans masnoća. One daju ukus, ali podižu nivo "lošeg" holesterola, snižavajući nivo dobrog, pa se mogu povećati upale u telu.

Sendvič od tuneAko vam se čini da je sendvič od tunjevine bolja, zdravija i manje kalorična alternativa hamburgeru, razmislite o tome šta je zapravo u toj kombinaciji. Tuna pomešana s majonezom, smeštena među bogato maslacem namazanom belom kiflom. Takvim masnoćama bogat sendvič nosi više od 400 kalorija, od kojih više od polovine dolazi iz masti.

Prženi plodovi moraU redu je da podelite par prženih kolutića lignji s prijateljima, ali ceo obrok znači gotovo 500 kalorija i neverovatnih 26 grama masti. Izbegavajte plodove mora pržene u dubokom ulju.Plodovi mora su inače puni proteina i jedan su od najboljih izvora vitamina B12 koji je od vitalnog značaja za zdrav živčani sastav i sprečavanje anemije. Samo ih pripremajte na zdraviji način.

KokteliOni su lagani i osvežavajući letnji napici, ali njihova hranljiva vrednost je velika. Primera radi , alkoholni koktel s jagodama ima više kalorija nego hamburger i pun je masti i šećera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track