IDEALNA MODERNA BAJKA: Saveti za organizaciju venčanja za što manje izgubljenih živaca
Foto: Profimedia

IDEALNA MODERNA BAJKA: Saveti za organizaciju venčanja za što manje izgubljenih živaca

Žena -

Venčanje, naročito lično, jedan je od onih događaja koji u nama budi raznovrsna osećanja.

Sa jedne strane se toliko radujemo da ne možemo da dišemo, a sa druge strane smo toliko pod stresom da ponovo ne možemo da dišemo! Da nam je samo da se sve to završi...Uspešno, naravno!

Da, venčanje je velika obaveza. Samim tim što je verovatno reč o danu koji se događa samo jednom u životu, nema toliko prostora za greške jer će vas on do kraja života proganjati, obaveza je veća jer ne želite da se sa stidom prisećate svog velikog dana istovremeno se nervirajući što niste tada primetili da će sve na kraju ispasti katastrofa. Upravo zato je i potrebno nekoliko saveta (tehnika za opuštanje?) kako biste sve to preživeli što bezbolnije i sa što manje pogubljenih živaca.

Gledajte na sat i kalendar

Da se razumemo – stres je nemoguće izbeći, ali je moguće smanjiti ga. Svakako, vredi pokušati. Kako biste bili sigurni da ćete sve isplanirati i organizovati baš onako kako ste oduvek želeli i to bez većih propusta, savet je jednostavan – krenite na vreme! Ne dajte da vas zavara datum u kalendaru. Nema vremena. Počnite odmah! Samo tako ćete biti sigurni da ćete imati dovoljno vremena da pronađete baš one burme sa dijamantima i brilijantima koje ste zamislili u svojoj glavi, angažujete novi bend za svadbe jer vas je prethodni „ispalio“, pronađete novu venčanicu jer vam se stara ipak ne dopada toliko i tako dalje i tako dalje.

Potražite pomoć

Koliko god voleli da budete samostalni, u organizaciji venčanja ne morate da budete sami. Da bi prošlo savršeno i onako kako vi očekujete sve morate i da isplanirate, organizujete i sprovedete u delo, a za to vam je ipak potrebna pomoć. Uposlite prijatelje ili blisku rodbinu da vam asistira i videćete da ćete sve završiti brže i sa manje potrošenih živaca.

Kada je u pitanju kupovina i izbor burmi, tu pa tek morate biti pažljivi. Pomoć je i više nego dobro došla ali naravno pomoć vašeg partnera. Ovo je korak koji morate proći zajedno. Da li ćete burme od belog ili žutog zlata, burme sa dijamantima i brilijantima, one na kojima ćete ugravirati stihove, datum svog venčanja ili druge brojke i slova koje vas povezuju ili pak neke druge burme odluka je na vama. Burne predstavljaju simbol vaše ljubavi koji bi trebalo da nosite svakog dana do kraja života pa se njihovoj kupovini treba maksimalno i detaljno posvetiti.

Zapisujte svaki korak

Ne kaže se za džabe da pametan zapisuje. Ne samo da ćete imati ljude koji će ići za vama i proveravati svaki korak, već ćete imati i spisak na koji uvek možete da se vraćate kako biste proverili dokle ste stigli. Na primer, videli ste u izlogu jedne zlatare savršene burme sa dijamantima i brilijantima a nista bili u mogućnosti tog dana da svratite da ih probate, stavite sebi u podsetnik da ih pogledate i probate prvom sledećom prilikom. Išli ste da degustirate potencijalne svadbene torte? Zapišite kako se koja zove, koja je kakvog ukusa, šta vam se najviše dopalo, a šta vam se nije dopalo uopšte. Verujte, nećete zapamtiti! Pod stresom ste i u gužvi, nemojte toliko da se uzdate u svoj mozak. I ne brinite – oprošteno vam je!

Isprobavajte i analizirajte

Kako ne biste zauvek patili za tim kako ste izgledali, kakvo je bilo piće ili hrana, zašto je muzika bila takva kakva je, najbolji savet je da sve unapred isprobate, testirate i dobro analizirate pre nego što donsete konačnu odluku. Ovo se ne odnosi samo na svadbne torte već i na sva druga jela, na muziku i bend za svadbe, dekoraciju, venčanicu, odelo, šminku, frizure, pa čak i generalnu probu venčanja! Sve treba isprobati i na osnovu toga doneti odluku. Tako smanjujete mogućnost da pogrešite, a povećavate mogućnost da na kraju svime budete zadovoljni.

Kurir.rs/miss7, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAPROSIO JE DEVOJKU NA IVICI PROVALIJE: Najlepši trenutak u životu prekinula im je KATASTROFA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track