NEPRAVILNOSTIMA I FLEKAMA NEMA MESTA NA VAŠEM LICU: Koristite ovu smesu za dubinsko čišćenje! Nećete verovati od čega se pravi!
Foto: Profimedia

SAVET ZA ŽENE

NEPRAVILNOSTIMA I FLEKAMA NEMA MESTA NA VAŠEM LICU: Koristite ovu smesu za dubinsko čišćenje! Nećete verovati od čega se pravi!

Žena -

Neki kozmetički proizvodi namenjeni muškarcima, mogu i te kako da budu od koristi i damama. Jedan od njih je i pena za brijanje.

Potrebni sastojci:

Ravna supena kašika sode bikarbone,

2 pune supene kašike pene za brijanje,

Stara četkica za zube,

Filter kesica izvađena iz sveže skuvanog čaja od kamilice (ili žalfije),

Odgovarajuća posuda za pripremu maske za lice.

foto: Shutterstock

Priprema:

U odgovarajuću posudu, najpre stavite navedenu količinu sode bikarbone, a zatim u nju dodajte i navedenu količinu pene za brijanje. Sastojke što bolje promešajte, kako bi se sjedinili i proizveli glatku homogenu masu. Nakon što ste sastojke sjedinili, sačekajte da pre upotrebe u posudi odstoje oko tri minuta. Za to vreme se umijte što toplijom vodom bez upotrebe sredstva za umivanje i bez upotrebe peškira nakon umivanja.

Korišćenje:

Kada prođe tri minuta, sastojke još jednom dobro promešajte i ravnomerno ih, u debljem sloju u vidu maske, nanesite na lice. Ostavite da na licu odstoje oko pet minuta. Nakon pet minuta, uzmite staru četkicu za zube (preporučljivo je što mekšu), nakvasite je vrućom vodom i sa njom kružnim i blagim pokretima trljajte lice oko dva minuta. Nakon toga, temeljno se umijte što toplijom vodom i prirodno bez upotrebe peškira osušite lice.

foto: Profimedia

Kada se lice osuši, istrljajte ga toplom filter kesicom od prethodno skuvanog čaja od kamilice i takođe pustite da se lice i ovog puta prirodno osuši.

Ovakav tretman maskom za dubinsko čišćenje lica ponavljajte svaki treći dan. Već nakon prve nedelje, primetićete da vam je lice postalo vidno blistavo. Koža će vam izgledati sveže i odmorno i sa nje će nestati tragovi nepravilnosti kao što su fleke i promene pigmenta koje nastaju kao posledica taloženja mrtvih ćelija, ali i mitiseri i bubuljice koje nastaju kao posledica nečistoće zadržane u porama.

foto: Profimedia

Napomena:

Prilikom upotrebe maske za dubinsko čišćenje lica, jedino što je važno da znate, jeste da izbegavate mazanje oko očiju, jer bi usled kontakta sode bikarbone i površine oka, moglo da dođe do ozbiljnih iritacija.

Masku nemojte koristiti češće od mere koja je preporučena, jer bi u protivnom soda bikarbona mogla da ošteti zdravstvenu ravnotežu kože, a to bi dalo štetan umesto pozitivan rezultat upotrebe maske za dubinsko čišćenje lica.

Kurir.rs/Prva, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track