JELENA VELJAČA IZBEZUMILA JAVNOST: Žene su umirale jer je NORMALNO da izdržiš kiretažu na živo!? Ne čudi me... ZGROŽENA SAM!
Foto: Zorana Jevtić

U ŠOKU

JELENA VELJAČA IZBEZUMILA JAVNOST: Žene su umirale jer je NORMALNO da izdržiš kiretažu na živo!? Ne čudi me... ZGROŽENA SAM!

Žena -

Hrvatska glumica Jelena Veljača bez ikakvog ustezanja pružila je podršku ženama koje su hrabro progovorile o o svom iskustvu kiretaže bez anestezije.

"Kod nas je normalno skrivati žensko golo telo, tu kod nas je normalno da skrivamo ženske fiziološke potrebe, tu kod nas je normalno da izdržiš kiretažu na živo. Jer njegova baba je na polju rađala, i 'ajte molim vas, kako su žene nekada'. Žene nekada su umirale u mukama, često tokom porođaja ili spontanog pobačaja, u prvom slučaju zajedno s decom. Ali istina, neke babe su i preživele" pisala je u kolumni glumica koja trenutno živi u Beogradu.

Iskrene ispovesti brojnih hrabrih žena je, kako navodi, nisu iznenadile, već je ostala zgrožena.

"Evo kako se ja osećam nakon odslušane priče o kiretaži. Zgroženo, iako nisam iznenađena. Naime, uz niz problema koje hrvatsko zdravstvo objektivno ima, i iako je i dalje mnogo bolje i efikasnije od onog što hrvatska država zaslužuje nakon što ga tretira tako kako ga tretira dobrih dvadeset godina, ali o kojima sada nije reč, hrvatsko zdravstvo ima i ogroman problem u odnosu odnosa prema ženama i ženskom telu", kaže ona.

Kurir.rs/Blic/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja