NI U LUDILU NE RECITE SVEKRVI: Snaja mora da zna ovih 9 pravila za FANTASTIČAN odnos! Majka vašeg muža će vas OBOŽAVATI!
Foto: Profimedia

PROPRATITE

NI U LUDILU NE RECITE SVEKRVI: Snaja mora da zna ovih 9 pravila za FANTASTIČAN odnos! Majka vašeg muža će vas OBOŽAVATI!

Žena -

Nije tajna da je odnos snaje i svekrve jedan od komplikovanijih odnosa, zato u komunikaciji treba biti izuzetno oprezan.

Naime, obe žene mogu da se osećaju ugroženo, kaže psihoterapeut Deana Braun autorka knjige "Tajne dobrog odnosa sa svekrvom ili snajom". Kako biste imali što uspešniji odnos, ona otkriva šta nikada ne smete reći svekrvi.

Možete doći bilo kada, uvek smo tu za Vas

Politika otvorenih vrata poziva na uzbunu. Naime, mnogo je bolje da odredite vreme poseta. Kada vam je zgodno da vam svekrva dolazi u posetu, a kada imate druge planove.

foto: Profimedia

Nisam Vas pitala za mišljenje

Kada svekrva pokuša da vam da savet kako da balansirate, recimo, posao i porodicu, saslušajte je i potrudite se da je ne ponizite, a posebno izbegavajte zajedljive komentare poput onog da je niste pitali za savet. Ako vas savetuje kako da lečite dete, ljubazno joj odgovorite da ste odlučili da slušate savet pedijatra.

Nećete valjda za njega glasati

Politička i verska uverenja ostavite po strani. Prihvatite je takvu kakva jeste i budite umereni u svojim izjavama. Poštujte tuđe mišljenje i imajte na umu da je između vas ipak generacijski jaz.

Trebalo je sina da naučite…

Nikada nemojte prigovarati zbog načina na koji je vaspitavala sina i kriviti je zašto vaš suprug neke stvari ne zna sam. Uostalom, ko kaže da ćete vi baš sve ispravno uraditi u vaspitavanju svoje dece. Ako je na taj način napadnete, imaće potrebu da se brani i ne gine vam svađa.

foto: Profimedia

Osećam se mnogo prijatnije sa svojom porodicom

Uobičajeni prigovor svekrva je taj da njihove snaje više vole svoje roditelje. Još ako forsirate da sve praznike provodite sa svojom "starom" porodicom i nemate urađene fotografije suprugovih roditelja, "vatra" je na pomolu. Razgovarajte sa suprugom i podelite praznike i godišnji između obe porodice.

Nadam se da ću naslediti Vašu ogrlicu

Izjave ovakvog tipa poručuju da jedva čekate kad ćete je ispratiti u "večna lovišta". Nemate pravo na svekrvinu imovinu, a o mogućem nasledstvu možete razgovarati jedino sa suprugom.

Bili smo prezauzeti

Svekrve obično više žele da viđaju sina i snaju nego oni nju. Kako biste postavili jasna očekivanja, recite joj koliko često možete da je posećujete, kako ne bi bilo iznenađenja. Izbegavajte konstatacije, poput one da ste prezauzeti. Pre recite da ćete je vrlo rado posetiti čim uzmete slobodan dan.

Molim Vas razgovarajte sa svojom kćerkom umesto mene

Ako svekrvu stavljate da bira strane, a pogotovo da se zauzme za vas kod svoje ćerke ili sina, u startu ste izgubili. Sami rešavajte svoje probleme kako znate i umete, a nju držite podalje od svojih nesuglasica.

Ne morate baš toliko često da viđate decu

Da se neke žene pitaju, najradije bi svekrve udaljile od dece. Same znaju razloge. Ali, morate da imate na umu da dete dok odrasta mora videti različitosti i naučiti da se ponaša u različitim situacijama. Ako vam smeta neka njena navika, bolje joj recite da to ne radi pred detetom.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja