NEMA ZIME BEZ DOBROG PODVARKA: Ovo je RECEPT za onaj starinski i NAJJEDNOSTAVNIJI način od samo 4 SASTOJKA! Takav su pravile NAŠE BAKE!
Foto: Porfimedia

stara jela

NEMA ZIME BEZ DOBROG PODVARKA: Ovo je RECEPT za onaj starinski i NAJJEDNOSTAVNIJI način od samo 4 SASTOJKA! Takav su pravile NAŠE BAKE!

Žena -

Zimsku trpezu i praznike teško je zamisliti bez podvarka, a svako ko je ikad kročio u bilo koje domaćinstvo tokom praznika i čuvene sezone kiselog kupusa - morao je da bude poslužen ovim specijalitetom.

foto: Porfimedia

Recepata za podvarak ima na desetine, ali najbolji su uvek oni najjednostavniji. I takav su pravile naše bake - samo uz dodatak ulja ili masti, bibera, luka i mesa po želji, te upravo taj prost i jeftin recept i donosimo. Sa njim nema greške nitoi komplikovanja.

Ako postite, iz ovog recepta slobodno možete da izbacite meso - podvarak će svakako biti ukusan sam po sebi, a možete ga obogatiti krompirom.

Potrebni sastojci:

* glavica kiselog kupusa (od oko dva kilograma)

* jedna do dve glavice crnog luka

* ulje, biber, začini po želji

* slanina, suvo meso, ćuretina, piletina, krmenadle ili drugo meso po želji

foto: Porfimedia

Priprema:

Kupus iseckajte na sitne komade, malo krupnije nego za salatu, pa ga properite i iscedite od viška vode. Zagrejte ulje, pa izdinstajte sitno seckan crni luk i slaninu. Dodajte meso koje ste odbarali, pa sve zajedno ostavite da se krčka na umerenoj vatri 10 minuta.Ovoj smesi dodajte kiseli kupus, pa sve zajedno pržite još 15 minuta. Potom začinite smesu biberom i začinima po želji, pa je prespite u vatrostalnu činiju. Nalijte i malo vode u ovu smesu, a potom stavite u rernu da se peče oko sat i po ili dva na 200 stepeni.

Podvarak se najbolje slaže uz pire krompir ili onaj pečen, a dobar pratilac mu je i proja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track