icon-checkicon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-erroricon-galleryicon-homeicon-infoicon-logouticon-nexticon-passwordicon-plusicon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon-usericon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

NEMA ZIME BEZ DOBROG PODVARKA: Ovo je RECEPT za onaj starinski i NAJJEDNOSTAVNIJI način od samo 4 SASTOJKA! Takav su pravile NAŠE BAKE!
Foto: Porfimedia

stara jela

NEMA ZIME BEZ DOBROG PODVARKA: Ovo je RECEPT za onaj starinski i NAJJEDNOSTAVNIJI način od samo 4 SASTOJKA! Takav su pravile NAŠE BAKE!

Žena

Zimsku trpezu i praznike teško je zamisliti bez podvarka, a svako ko je ikad kročio u bilo koje domaćinstvo tokom praznika i čuvene sezone kiselog kupusa - morao je da bude poslužen ovim specijalitetom.

foto: Porfimedia

Recepata za podvarak ima na desetine, ali najbolji su uvek oni najjednostavniji. I takav su pravile naše bake - samo uz dodatak ulja ili masti, bibera, luka i mesa po želji, te upravo taj prost i jeftin recept i donosimo. Sa njim nema greške nitoi komplikovanja.

 

Ako postite, iz ovog recepta slobodno možete da izbacite meso - podvarak će svakako biti ukusan sam po sebi, a možete ga obogatiti krompirom.

 

Potrebni sastojci:

* glavica kiselog kupusa (od oko dva kilograma)

* jedna do dve glavice crnog luka

* ulje, biber, začini po želji

* slanina, suvo meso, ćuretina, piletina, krmenadle ili drugo meso po želji

foto: Porfimedia

Priprema:

Kupus iseckajte na sitne komade, malo krupnije nego za salatu, pa ga properite i iscedite od viška vode. Zagrejte ulje, pa izdinstajte sitno seckan crni luk i slaninu. Dodajte meso koje ste odbarali, pa sve zajedno ostavite da se krčka na umerenoj vatri 10 minuta.Ovoj smesi dodajte kiseli kupus, pa sve zajedno pržite još 15 minuta. Potom začinite smesu biberom i začinima po želji, pa je prespite u vatrostalnu činiju. Nalijte i malo vode u ovu smesu, a potom stavite u rernu da se peče oko sat i po ili dva na 200 stepeni.

Podvarak se najbolje slaže uz pire krompir ili onaj pečen, a dobar pratilac mu je i proja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/foto Profimedia

 

NOVO! Od sada možete da komentarišete i na Kurir Viberu!
Pridružite nam se, podelite svoje mišljenje!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.