ČESTO ZANEMARITE OVAJ MOMENAT U VEZI: Partner će se iznova zaljubljivati u vas ako radite OVO! Nije u pitanju SEKS!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

ČESTO ZANEMARITE OVAJ MOMENAT U VEZI: Partner će se iznova zaljubljivati u vas ako radite OVO! Nije u pitanju SEKS!

Žena -

Možda ste negde na internetu, prelistavanju omiljenih časopisa ili slušanju iskustava mudrih žena načuli kako intenzivno gledanje partnera u oči produbljuje intimnost među njima te kako se intenzivnim gledanjem u nekoga možete čak i zaljubiti.

Da u pitanju nije tek isprazna teorija potvrđeno je u eksperimentu sastavljenom od 36 pitanja, a koji je uključivao, između ostalog i gledanje u partnerove oči puna četiri minuta.

foto: Profimedia

Za istraživanje je regrutovano 6 parova, kako onih u novopečenim vezama tako i onih u dugotrajnim brakovima, a jedan od najlepših rezultata istraživanja bio je slučaj para koji je u braku 55 godina. Zaljubljeni je suprug nakon intenzivnog gledanja u oči svoje voljene rekao da kada ju tako pozorno promatra izbliza, shvata koliko mu je potrebna i koliko mu znači.

foto: Profimedia

Do sličnih je rezultata došla i japanska studija objavljena u magazinu.

Naučnici su tokom sprovođenja studije snimali aktivnost mozga za vreme intenzivnog gledanja parova te došli do zaključka kako gledanje u oči dovodi do usklađenja aktivnosti mozga među partnerima. Dakle, kada se vi i vaš voljeni nežno gledate, nije da samo imate osećaj da ste povezaniji, već se vaši mozgovi doslovno usklađuju i dovode vas na istu talasnu dužinu. Stoga, kad god možete, gledajte se koliko god možete i želite.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track