NA IVICI STE RASKIDA? DOBRO SE POGLEDAJTE U OGLEDALO: 8 znakova da ste EKSTREMNO SEBIČNI u vezi i da će vas partner OSTAVITI zbog toga!
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

NA IVICI STE RASKIDA? DOBRO SE POGLEDAJTE U OGLEDALO: 8 znakova da ste EKSTREMNO SEBIČNI u vezi i da će vas partner OSTAVITI zbog toga!

Žena -

Zastanite na trenutak i razmislite da li ste pitali vašeg partnera kako želi da provedete vikend? Da li ste mu priredili neko iznenađenje? Ako ne možete da se setite da ste bilo šta učinili, budite sigurni da ste vi taj koji je sebičan u vezi.

S druge strane, znajte da to nije tajna.

Ovih osam stvari vas otkrivaju:

1. Očekujete da vas partner sluša, a vi to ne radite

Jedan od glavnih razloga zbog čega smo u vezi jeste da imamo partnera kojem sve možemo da kažemo, koji će stati na našu stranu kada je ceo svet protiv nas... Taj osećaj razumevanja i prihvatanja je nešto što bi trebalo da krasi svaku vezu. Međutim, ako vam je dosadno kada vam partner govori o svojim problemima ili lošem danu, iako nemate mnogo strpljenja, to je samo jedan od znakova da ste sebični i da ste se polako počeli da se udaljavate.

2. Ne bavite se zrelim razgovorima

Ozbiljni razgovori naprosto moraju da postoje u jednoj vezi. Ukoliko ne želite ozbiljno da razgovarate kada ste povređeni ili ljuti na svog partnera stavljate ga u vrlo nezavidnu situaciju.

3. Mislite da ste uvek u pravu

Ovo je definitivno crveno svetlo upozorenja da ste veoma sebična osoba. Ukoliko uvek mislite da ste u pravu, a partner nikada, tim činom dovodite svoju vezu do propasti.

"Morate malo više pažnje da usmerite i na ono što vaš partner govori ili radi i da imate osećaj za njegove potrebe. Ako to nije slučaj, vi ste jako loš partner", kaže bračni savetnik Geri Braun.

foto: Profimedia

4. Optužujete partnera da je on sebičan

Poznato je da ljudi gotovo uvek kreću od sebe kada daju ljudima etikete. Ono kako se oni ponašaju preslikavaju na partnera i neretko ga optužuju za tu osobinu. Kada partneru govorite da je sebičan i misli samo na svoja osećanja, to vam je dokaz da ste donekle i sami svesni svoje sebičnosti.

5. Ljutite se kada vas partner ne uklopi u svoje planove

Ako uvek pravite haos kada vas partner ne uvrsti u svoje planove i ako činite da se svaki put oseća krivim kada je odvojen od vas, to je vrlo sebično i ne bi trebalo to da radite.

6. Kritikujete njegovu porodicu i prijatelje

Ukoliko ste jedna od onih osoba koja se odbija da se druži s partnerovim prijateljima ili rodbinom, ukoliko ih omalovažavate i gledate s visine to će stvoriti velike neprijatnosti u vašoj vezi. Takođe, stvoriće se i osećaj superiornosti jednog partnera. Nikada to nemojte raditi za dobrobit svoje veze.

7. Niste svesni potreba svog partnera

Jedan od pokazatelja sebičnosti partnera je kada ne obraća pažnju na potrebe svog partnera. U zdravim vezama moramo biti svesni potreba našeg partnera, lepo je i da se trudimo da ih zadovoljimo.

8. Stalno pretite raskidom

Ukoliko pretite partneru raskidom veze zbog svakavih gluposti, znajte da u tom slučaju dajete sebi previše na značaju. Mislite da ste vredniji od njega i da bi on vas trebalo da čuva. Svako ko iskreno voli svog partnera treba biti dovoljno zreo i imati dovoljno samosvesti da je kranje bolno za voljenu osobu ako joj stalno prijetite da ćete je napustiti.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Huffingtonpost/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track