GRBLJENJE, BOLOVI U LEĐIMA, TRAGOVI NA KOŽI... Žene nisu svesne šta sve izaziva pogrešna veličina brushaltera, a ovako ćete izabrati pravi!
Foto: Profimedia

SAVET STRUČNJAKA

GRBLJENJE, BOLOVI U LEĐIMA, TRAGOVI NA KOŽI... Žene nisu svesne šta sve izaziva pogrešna veličina brushaltera, a ovako ćete izabrati pravi!

Žena -

Nošenje neodgovarajuće veličine brushaltera može dovesti do grbljenja, bolova u leđima, a često na koži ostaju tragovi. Ono što su istraživanja pokazala jeste da neverovatno veliki broj žena, čak 80 posto, ne nosi odgovarajuću veličinu.

Stručnjak Trudi Dejvis je napomenula kako žene često greše kada kupuju brushalter koji je iste veličine kao njihova majica. Treba imati na umu da se u raznim životnim razdobljima menja celo telo pa tako i veličina korpica.

foto: Profimedia

"Često možemo videti da je koža oštećena ispod grudi, što se događa kad žene nose premale brushaltere koji se urezuju u kožu, a žene se zbog korpica koje ne pružaju podršku žale i na bol u ramenima, leđima i vratu, pogotovo žene s većim grudima", rekla je dizajnerka donjeg veša.

Ona je dodala da bi merenje grudi trebalo ponoviti svakih šest meseci, a ovo su stvari na koje biste trebali paziti kada kupujete brushalter.

foto: Profimedia

Kao prvo, da bi vam stajao savršeno mora biti prave veličine. Mnoge žene iz neznanja kupuju premale ili prevelike brushaltere. Iz brushaltera odgovarajuće veličine deo grudi ne sme da ispadati (ako je premali), niti sme da bude previše prostora između korpice i kože (kao što je slučaj ako je prevelik). Žene s velikim grudima trebalo bi da izbegavaju uske naramenice i paze koliko stežu grudnjak oko leđa. Korpice se kreću od najmanje A, potom B, C, D, E do najveće F, a nakon što izaberete odgovarajuću korpicu izmerite i obim grudi. Samo kombinovanjem ove dve stavke imaćete idealan brushalter.

foto: Profimedia

Kurir.rs/DailyMail, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja