OVAKO JE ZVANIČNO NAJSTARIJA ŽENA NA PLANETI ODGOVORILA KADA SU JE PITALI ZA NAJSREĆNIJI TRENUTAK U ŽIVOTU: Starica je sve prisutne ostavila bez teksta! NEMA ŠANSE DA I VAS NE ODUŠEVI!
Foto: Profimedia

živi punim plućima

OVAKO JE ZVANIČNO NAJSTARIJA ŽENA NA PLANETI ODGOVORILA KADA SU JE PITALI ZA NAJSREĆNIJI TRENUTAK U ŽIVOTU: Starica je sve prisutne ostavila bez teksta! NEMA ŠANSE DA I VAS NE ODUŠEVI!

Žena -

Kane Tanaka napunila je 116 godina, 2. januara. Ginisova knjiga rekorda je 9. marta ove godine potvrdila da je ova žena iz Japana najstarija osoba na planeti. I pored zdravstvenih problema, Kane ističe da je srećna i zadovoljna. A sve je impresionirala upravo odgovorom na pitanje koji joj je bio najsrećniji trenutak u životu.

Naime, na ceremoniji koju je organizovala Ginisova knjiga rekorda, pitali su je: "Koji ti je najsretniji trenutak u celom životu?".

Kane je odgovorila: "Ovaj".

A kada je napunila 113. godina, žea iz Japana je izjavila kako bi volela da dočeka 120.

"Pošto sam dogurala ovoliko daleko, nemam drugi izbor nego se truditi još više. Dajem sve od sebe! Volela bih živeti 120 godina", rekla je starica.

foto: Profimedia

Ovo su saveti za dug život Kane Tanake

Ustanite ranije - Kane se budi svako jutro u 6h.

Razvijaj moždane ćelije - Jedna od njenih omiljenih aktivnosti je učenje matematike.

Ostanite aktivni i druželjubljivi - Kane obožava društvene igre i još uvek ih rado igra u domu u kojem živi.

Jedite puno čokolade i pijte puno kafe - To je ono što ona radi! Na ceremoniji koju je organizovala Ginisova knjiga rekorda, Kejn je dobila kutiju čokolade koju je odmah otvorila i počela da se sladi.

Na pitanje koliko čokolade je pojela tog dana, rekla je: 100!

Kane priznaje da je njena velika porodica zadužena za njenu sreću i dugovečnost. Smatra da je najveća tajna u tome da nikada ne smete izgubiti nadu, bez obzira na okolnosti.

foto: AP

Kurir.rs, Atma, Stil / Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track