Najnovije vesti

DVA NAJSLAĐA PREDLOGA ZA USKRŠNJU POSLASTICU: Odaberite jedan ili napravite oba!
Foto: Promo

DVA NAJSLAĐA PREDLOGA ZA USKRŠNJU POSLASTICU: Odaberite jedan ili napravite oba!

Žena

Ukoliko se još uvek niste odlučili koja će slatka poslastica obogatiti vašu Uskršnju trpezu, mi vam predlažemo neodoljive bajadere i štanglice sa orasima. Nikad lakša priprema a uspevaju baš svakoj domaćici.

 

1. Bajadere

 

Sastojci:

 

• 100g čokolade

• 200g mlevenih oraha

• 250g mlevenog keksa

• 400g Sunoko šećera

• 200g maslaca

• 200ml vode

 

Glazura:

 

• 100g čokolade

• 3 kašike ulja

 

Priprema:

 

Sunoko šećer i vodu staviti na ringlu da prokuva 5 minuta da se dobije gustina meda. Skloniti

sa ringle pa dodati maslac. Mešati dok se maslac ne istopi. Dodati mlevene orahe i keks, sve

lepo sjediniti. Smesu podeliti na dva jednaka dela, pa u jedan deo dodati 100g otopljene

čokolade. Pleh obložiti papirom za pečenje. Sipati čokoladni deo ravnomerno lepo, preko

toga dodati svetli deo, poravnati i dodati odozgo čokoladnu glazuru koja je prethodno

napravljena. Otopiti 100g čokolade sa 3 kašike ulja. Ostaviti da se stegne, pa seći na

štanglice.

 

2. Štanglice sa orasima

 

Sastojci:

 

• 4 jajeta

• 200g Sunoko šećera

• 200g mlevenih oraha

• 200g suvog grožđa

 

Preliv:

 

• 80g Sunoko šećera

• 30ml vode

 

Priprema:

 

Umutiti penasto jaja sa Sunoko šećerom. Dodati mleveni orah i suvo grožđe. Smesu sjediniti

i sipati u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Peći na 190 stepeni oko 30 minuta. Ispečen

kolač ostaviti da se ohladi. U odgovarajućoj posudi sjediniti šećer i vodu i staviti na ringlu

da prokuva minut-dva uz mešanje. Hladan kolač preliti toplim prelivom ravnomerno kašikom.

Ostaviti da se skroz ohladi i poslužiti.

 

foto: Promo

 

 

(Promo - tekst / Foto: Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...