TRUDNICA DOŠLA U BEOGRADSKI BUTIK, A PRODAVAČICA JOJ NIJE DALA DA PROBA VENČANICU: Svaka žena će pobesneti kada čuje GROZAN RAZLOG!
Foto: Profimedia

UŽAS

TRUDNICA DOŠLA U BEOGRADSKI BUTIK, A PRODAVAČICA JOJ NIJE DALA DA PROBA VENČANICU: Svaka žena će pobesneti kada čuje GROZAN RAZLOG!

Žena -

Trudnica je zatražila da proba haljinu za svoje venčanje u jednom od renomiranih prestoničkih butika, a rekli su joj da to nije moguće jer će je razvući pošto je u poodmakloj trudnoći.

Ista trudnica se spremala za svoje venčanje i pokušavala da pronađe odgovarajuću haljinu za taj dan. To se desilo u Beogradu u ponedeljak, 13. maja.

foto: Profimedia

Svaka žena u drugom stanju se svakodnevno nalazi pred nekim preprekama, barijerama, "podignutim zidovima" i zatvorenim vratima. Većina ih se najčešće žali na birokratiju i ogromnu papirologiju do koje mora da dođe u nerealnim rokovima. I dok stalno ukazujemo na probleme koje bi država mogla da reši i učini život trudnicama dosta lakšim, dešavaju se stvai koje se nikakvim zakonima ne rešavaju, jer prevazilaze mere normalnog.

Jedna od takvih situacija se desila ženi u poodmakloj trudnoći koja je bila spremna da kupi skupu haljinu za svoje venčanje. Volela bih da vidim lice osobe koja je ovakav "veto" dala, izmislila ili nešto slično. Volela bih da je pogledam i da pitam da li se nada da će jednog dana biti roditelj.

foto: Profimedia

Volela bih i da čujem odgovor na pitanje do kog meseca trudnoće je propisano kao moguće probavanje garderobe u toj radnji. Jer, istini za volju, znam žene koje su u petom mesecu trudnoće krupnije od onih u devetom. Pa, kako mi ranije nije palo na pamet, verovatno se ta odluka donosi odokativno. Dakle, prodavačica vas odmeri, prosudi o vašoj kilaži i obimu stomaka, oceni vas kao "nepoželjnog" kupca, jer možda nećete kupiti haljinu koju ste probali, a ona je dužna da zaštiti garderobu.

Ko to sebi daje za pravo da ima personalne aršine prema budućim majkama? Ko to sme sebi da dozvoli da ponizi ženu koja će da daruje život jednom biću? Neko kome je darovan život od strane njegove majke to nikada sebi ne bi trebalo da dopusti.

Revoltirana ovom pričom, pozvala sam nekoliko iz niza najpopularnijih butika.

foto: Profimedia

Predstavila sam se kao žena u poodmakloj trudnoći i pitala da li bih mogla kod njih da probam haljinu koja mi treba za bitan životni trenutak. Odgovori su bili potvrdni. Negde su mi samo uljudno rekli da je sva garderoba za probanje i da dođem kad god hoću. Neki, ipak, nisu mogli da sakriju šok zbog mog pitanja, pa su osim reči - naravno, bili znatiželjni što ih to pitam uopšte. Rekla sam da je drugarica imala problem i da zbog hladnoće želim da napravim plan posećivanja butika, jer kao trudnica ne mogu da priuštim da idem negde gde bi me odbili za ovakvu uslugu. Osim što su moji sagovornici bili šokirani, izjasnili su se da prvi put čuju za tako nešto. Ja bih volela da nikada nisam čula za tako nešto.

Mogu slobodno da kažem da je odvratno diskriminisati trudnicu na bilo koji sličan način.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Telegraf, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track