ŽIVI U DVORCU, MOŽE DA KUPI OSTRVO, VOZA SE U OLDTAJMERU: A kada je prošao pored mene OSTAO sam zabezeknut šta je nosio na sebi
Foto: Kurir

U ovim zemljama možeš sav iscepan da ideš i BAŠ ih briga

ŽIVI U DVORCU, MOŽE DA KUPI OSTRVO, VOZA SE U OLDTAJMERU: A kada je prošao pored mene OSTAO sam zabezeknut šta je nosio na sebi

Žena -

U skandinavskim zemljama žive baš najsrećniji ljudi. To pokazuju sva istraživanja poslednjih decenija.

foto: Kurir

2017. godine poredak deset najsrećnijih zemalja izgledao je ovako: Norveška, Danska,Island, Švajcarska, Finska, Holandija, Kanada, Novi Zeland, Australija, Švedska..

foto: Kurir

Sad, ako su ljudi srećni, njih baš briga kako i šta će da obuku. Kada smo bili u poseti prijateljima u Danskoj prvo što primetismo jeste jednostavan način oblačenja.

Uopšte nije bilo važno da li je devojka našminkana, da li mi je majica nekog poznatog brenda ili je kupljena kod "kineza".

Svi su obično obučeni, famerke, jednostavne patike, majice... Štikle i neke fensi tašne tako retko možete da vidite na devojkama. Muškarci su još više opušteniji.

foto: kurir

Ono što nikako ne možete da ocenite jeste ko ima više para od koga. Kod njih svi zarađuju sasvim dovoljno za normalan život. Potpuno su rasterećeni brigama o egzistenciji, nemaju potrebe da se dokazuju bilo kome.

Kako su mi objasnili, njima je nevažno, ali stvarno nevažno da li mi je jakna kožna ili je od skaja, služi svrsi. Tako sam ostao šokiran kada su mi pokazali dok smo šetali jednog čoveka.

"E, vidiš li onog tamo? On je jedan od najbogatijih Danaca? Može da kupi bilo koje ostrvo, živi u dvorcu i jedino na šta troši novac jeste oldtajmeri", objasnili su mi.

Nisam mogla da verujem očima. Čovek u japankama, u najjednostavnijem pamučnom šortsu šeta pored jezera, sam-samcat. Šeta bogat čovek koji može da kupi pola Danske, ako ne i celu Dansku, živi u dvorcu, a ti bi rekao nema čovek ni za kafu pa šeta.

Da je kod nas tako na sebi bi garant imao 1.000 evra..., a on je u japankama za koje nije dao čini mi se ni 2 evra. I svi tako...

foto: Profimedia

Kurir.rs/PDV/Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track