NIŠTA UKUSNIJE OD DOMAĆEG SLADOLEDA: Napravite ga pomoću samo 3 SASTOJKA, a celo leto će vam biti omiljena poslastica! (RECEPT)
Foto: Profimedija

PRSTE DA POLIŽETE

NIŠTA UKUSNIJE OD DOMAĆEG SLADOLEDA: Napravite ga pomoću samo 3 SASTOJKA, a celo leto će vam biti omiljena poslastica! (RECEPT)

Žena -

Recepti za domaći sladoled su najčešće vrlo jednostavni i brzi, a maksimalno ukusni.

Zabavno je spremati sladoled kod kuće, a sastojke u potpunosti možete da prilagodite svom ukusu. Izabrali smo vrlo jednostavan recept za ukusan domaći sladoled koji neće razočarati.

Potrebna su samo tri sastojka i malo strpljenja.

foto: Profimedia

Sastojci 3 zamrznute banane

100 ml mleka po izboru

2 kašičice gorkog kakaoa

Sastojci po želji med ili cimet

Glazura

80 g tamne čokolade

2 kašičice kokosovog ulja

seckani bademi, lešnici ili orasi

Priprema Prvo treba da zamrznete banane. Kada su dovoljno smrznute, izvadite ih iz zamrzivača, prelijte mlekom i pustite da odstoje oko 10 minuta kako bi malo omekšale.

U međuvremenu pripremite blender u koji ćete ubaciti banane i dodati kakao, kao i namirnice po želji poput meda ili cimeta. Sve zajedno dobro blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kada završite smesu izlijte u kalupe za sladoled i zamrznite na četiri sata. Čokoladu otopite i dodajte kokosovo ulje. Kada zamrznuti sladoled izvadite iz kalupa umočite u čokoladu i pospite orašastim plodovima po želji. Sladoled potom obložite papirom za pečenje i vratite u zamrzivač na sat ili dva. Poslužite i uživajte u omiljenoj letnoj poslastici.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track