Najnovije vesti

JEDITE OVO ZA VEČERU I SALO ĆE NESTATI: super trik za brzo i zdravo mršavljenje
Foto: Shutterstock

Bez gladovanja i napora do savršene linije

JEDITE OVO ZA VEČERU I SALO ĆE NESTATI: super trik za brzo i zdravo mršavljenje

Žena

Dok mnoge dijete podrazumevaju izbegavanje večere, nutricionisti ističu da je tokom procesa mršavljenja i ovaj obrok neophodan, piše Lovesensa.

Prema navodima stručnjaka večeru možete da pojedete dva sata pre spavanja, ali je mnogo važnije od koje hrane se taj obrok sadrži. Za večeru treba izbegavati masnu hranu, ugljene hidrate, šećere, prerađenu hranu i trans masti. Ako imate zdrav i hranljiv obrok za večeru, lakše ćete zaspati i nećete narednog dana imati pojačan apetit. Preskakanje obroka čini da se telo izgladnjuje, usporava se metabolizam, apetit postaje veći, a telo brže taloži masti.

Za večeru se preporučuju salate u kojima glavnu ulogu ima lisnato zeleno povrće. Ove salate bogate su vlaknima koji su neophodni tokom svake dijete, jer čine da duže budemo siti, regulišu rad creva i pozitivno utiču na metabolizam. Takođe, neophodno je za večeru jesti proteine, kao što su govedina, piletina, riba, tofu ili pasulj. Proteini regulišu apetit i čuvaju celokupno zdravlje tokom dijete. Oni smanjuju osećaj gladi više od ugljenih hidrata i masti, a istraživanja pokazuju da su proteini iz mlečnih proizvoda (surutka) neverovatno moćni u borbi protiv viška kilograma ako se upotrebljavaju na pravi način.

Važno je konzumirati i žitarice poput braon pirinča, kinoe i 100% integralnog hleba. Žitarice su pune minerala i vlakana, pa je njihov uticaj u dijeti jako bitan. Kada pomešate zeleno povrće sa proteinskom namirnicom i žirtaricama, dobićete ukusan i zdrav obrok koji će nahraniti telo i pružiće odgovarajuću energiju. Međutim, važno je smanjiti porcije i ne jesti odmah pre spavanja. Polako jedite, žvaćite svaki zalogaj i pijte oko 2 litra vode na dan.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO KOPRIVA POMAŽE DA SMRŠAMO

SMANJUJE RIZIK OD TUMORA I REGULIŠE VARENJE - OVAJ ZAČIN JE ČUDO

NAJBOLJE PRIRODNO SREDSTVO PROTIV KOMARACA - SVI GA IMAMO U KUĆI

 

 

Foto: Shutterstock
 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...