ČOKOLADNA POSLASTICA BEZ BRAŠNA I JAJA! Ovo je OMILJENI kolač Jelene Đoković, jede ga  i Nole! Jedite ga koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Njam

ČOKOLADNA POSLASTICA BEZ BRAŠNA I JAJA! Ovo je OMILJENI kolač Jelene Đoković, jede ga i Nole! Jedite ga koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI! (RECEPT)

Žena -

Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sa celim svetom je podelila jedan slatkiš koji obožava.

Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu.

Sastojci koji su potrebni su sledeći:

- 200 g kakao putera;

- 2 kašike kokosovog ulja;

- 150 g kakao praha;

- 3 kašike javorovog sirupa;

- 1 kašičica lecitina;

- prstohvat soli.

Sastojci za sloj od bele čokolade:

- 100 g kakao putera;

- 1 kašika kokosovog ulja;

- 3 kašike javorovog sirupa;

- 1 kašičica lecitina

Pripema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “testo” podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track