SAMO 1 KAŠIČICA OVOG ZAČINA TOPI SALO NEVEROVATNOM BRZINOM: Evo šta je svaki dan stavljala u ručak i CELULIT je potpuno nestao
Foto: Profimedia

OPASNO DOBAR ZAČIN

SAMO 1 KAŠIČICA OVOG ZAČINA TOPI SALO NEVEROVATNOM BRZINOM: Evo šta je svaki dan stavljala u ručak i CELULIT je potpuno nestao

Žena -

Indijski začin koji ima neverovatna lekovita dejstva, savršeno je oružje u borbi protiv viška kilograma, a reč je moćnoj kurkumi. Istraživanja dokazuju da kurkuma pomaže da smršamo i sprečava nastajanje masnih ćelija. Takođe, ovaj začin pretvara bele masti u smeđe i tako sprečava stvaranje masnih naslaga i pomaže da masti iz hrane daju energiju, a ne da se talože u telu.

Preporučuje se da svakog dana koristite 1 do 3 grama kurkume, a stručnjaci ističu da je najbolje svakog dana razmutiti kašičicu kurkume u čaši mlake vode kako bi imala što boli efekat na mršavljenje. Takođe, mnogi su probali da se reše celulita pomoću ovog super začina, pa pre spavanja stavite kašičicu kurkume u čašu toplog mleka i očekujte fantastične rezultate.

foto: Profimedia

Bez obzira na to koliko je kurkuma moćna, neophodno je da regulišete ishranu i vežbate ako želite da smršate, a začin će pomoći da rezultati budu brže vidljivi.

foto: Profimeda

Poznato je da gojaznost ima opasne posledice po zdravlje, ali najnovija istraživanja pokazuju da su žene sa ovim oblikom tela najviše ugrožene.

Istraživanja pokazuju da žene koje imaju telo u obliku jabuke, što se takođe naziva i endomorfni tip tela, imaju veći rizik od srčanog udara. Ovaj oblik tela prepoznaje se po masnim naslagama u predelu stomaka, odnosno od struka ka kukovima. Dokazano je da je ovaj oblik tela rizičniji u odnosu na telo na kojem su ravnomerno raspoređene masne naslage.

Takođe muškarci sa telom u obliku jabuke imaju manji rizik u odnosu na žene sa istim tipom tela.

Istraživanja pokazuju da žene sa telom u obliku kruške, odnosno sa tankim strukom i širim kukovima, imaju manji stepen rizika za srčani udar u odnosu na žene sa telom u obliku jabuke. Uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem možete promeniti oblik tela, rešiti se opasnih masnih naslaga i tako smanjiti rizik od raznih tipova oboljenja.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track