4 SAVETA KAKO DA SE NE UGOJITE NA POSLU! U ove zamke su mnogi upali, a evo kako da ih vi IZBEGNETE!
Foto: Profimedia

BUDITE PROMIŠLJENI

4 SAVETA KAKO DA SE NE UGOJITE NA POSLU! U ove zamke su mnogi upali, a evo kako da ih vi IZBEGNETE!

Žena -

Česti obroci na radnom mestu su uglavnom uzrok neželjenih kilograma. Mnogi ljudi se ugoje samo nekoliko meseci nakon što počnu da rade na novom poslu. Ovi saveti mogu da vam pomognu da sprečite višak kilograma.

foto: Profimedia

1. Nosite svoju hranu

Izbegavajte da sa kolegama odete na brzi ručak ili naručite picu. Kad god ste u prilici donesite svoju hranu od kuće. Najbolje je da ručak pripremite dan unapred ili da se probudite ranije i spremite jednostavan obrok. Ova metoda najbolje funkcioniše ako postoji kuhinja u kancelariji sa frižiderom i mikrotalasnom. U letnjim mesecima nosite razne salate i zdrave sendviče koje možete držati u frižideru.

2. Protegnite se

Ako se vaš posao sastoji uglavnom od sedenja pred kompjuterom, to nije najbolje za vašu liniju. Zato uvedite kratke pauze na svakih 60 do 90 minuta. Ustanite od stola, izađite u šetnju oko zgrade i napravite nekoliko vežbica istezanja. Izađite na vazduh ako vremenske prilike to dozvoljavaju.

foto: Profimedia

3. Ostanite hidrirani

Ako ne popijete dovoljno vode verovatno ćete da pojedete više hrane nego što je potrebno. Dehidratacija telu daje iste signale kao kad ste gladni, a može izazvati glavobolju pad koncentracije. Popijte svojih osam čaša dnevno, a da ne biste zaboravili uvek na svom radnom stolu držite flašicu sa svežom vodom.

4. Odolite iskušenjima

Iskušenja mogu doći u raznim oblicima, kao na primer aparat za slatkiše u hodniku, koleginica koja traži žrtvu sa kojom će naručiti veliku picu, proslava u kancelariji ili zajednička večera nakon posla. Bilo bi dobro da prepoznate iskušenja i da pronađete zdravu alternativu ako postoji. S vremenom će vam biti sve lakše da kažete "ne" kalorijama koje stalno vrebaju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/SrbijaDanas/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track