5 VELIKIH tajni bajkovite lepote RUSKINJA: Ovako Irina, Marija i Darija čuvaju lepotu  (RECEPT)
Foto: Printskrin

Stil ŽIVOTA

5 VELIKIH tajni bajkovite lepote RUSKINJA: Ovako Irina, Marija i Darija čuvaju lepotu (RECEPT)

Žena -

Kada kažemo Ruskinja, prva asocijacija je lepa žena - žena krupnih očiju, svetle kose, kože poput alabastera. Darija Klišina, Marija Šarapova, Irina Šajk...

Koliko su Ruskinje lepe, nadaleko je poznata činjenica, a mnogi se slažu da su Ruskinje među najlepšim ženama sveta. Za svoju bajkovitu, očaravajuću i eteričnu lepotu, ali i za šarm, Ruskinje mogu da zahvale slovenskoj genetici, ali ne samo njoj. Za nju je zaslužan i određeni stil života i neki mali trikovi koje od njih morate da ukradete.

Ovo je najvećih pet tajni koje čuvaju lepotu Ruskinja.

Pešačenje im je omiljena rekreacija

Osim odličnim genima, Ruskinje za svoju lepotu zahvaljuju i određenom stilu života. Naime, ove Slovenke više od bilo koje fizičke aktivnosti vole - pešačenje. Za svoja vitka tela mogu zahvaliti velikoj količini pešačenja čak i po najoštrijim ruskim zimama.

Nakon pešačenja druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vežbanje u teretani, a koliko vole da se brinu o svom izgledu i telu, dokazuje i činjenica da često posećuju spa centre i prodavnice kozmetike.

foto: Profimedia

Povrće i bilje i u tanjiru i u kupatilu

Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a na njihovim jelovnicima svakodnevno je topla supa od povrća, tradicionalno jelo ruske kuhinje. Ruskinje su prigrlile i darove prirode koje koriste za održavanje lepote kože i kose.

Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, bokvica, kopriva, detelina i slično bilje koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i za negu temena kože glave te za sjajnu i zdravu kosu punog volumena

Lupkanje po licu za dugovečnu mladolikost

Kada je reč o šminkanju, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova koji koriste jeste lagano lupkanje po licu kada nanose šminku, a što pospešuje jedrinu kože i pomaže da koža što duže izgleda mladoliko.

Ruskinje su poznate i po svojim velikim, očaravajućim očima, a vole još više da ih naglase obilnim slojem maskare i bogatom senkom.

Šminka za lepotu i zaštitu

Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu za šta, između ostalog, mogu da zahvale i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i pospešuje glatkoću kože. Uz ten poput alabastera nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i braon, a na karmin često još nanesu i sjaj za maksimalni utisak. Sjaj im služi i kao zaštita usana od suve i hladne klime.

Maska od jajeta za lice i kosu

foto: Reuters

Maska od jajeta

Ruskinje su pobornice prirodnih tretmana lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih preparata su dve maske - jedna za lice, a druga za kosu - koju prave od jednog jajeta:

Maska za lice: Umijte se toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom. Razbjite jaje, pa odvojte belance od žumanceta. Belancetu dodajte kašiku mleka, pomešajte, nanesite ovu masku na lice i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Isperite lice hladnom vodom.

Maska za kosu: Žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda, pa dobro promešajte. Masku nanesite na kosu i držite je jedan sat. Operite kosu šamponom koji inače koristite

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track