Najnovije vesti

TRUDNICE OBAVEZNO TREBA DA PIJU SOK OD OVOG VOĆA! Otkriveno da ono UBRZAVA razvoj MOZGA kod bebe
Foto: Profimedia

brižne mame

TRUDNICE OBAVEZNO TREBA DA PIJU SOK OD OVOG VOĆA! Otkriveno da ono UBRZAVA razvoj MOZGA kod bebe

Žena

Trudnice koje piju sok od nara mogu da potpomognu razvoj mozga kod beba u stomaku. Istraživači su otkrili da su trudnice koje su pile 240ml soka dnevno povećale konekcije u mozgu beba koje se nisu razvijale normalnim tempom u materici.

 

foto: Profimedia

Sok od nara je pun sastojaka koji se nazivaju polifenoli koji prolaze kroz barijeru na mozgu i dokazano štite od razvoja neurodegenerativnih bolesti, piše Dejli mejl (Daily mail). Tim iz Birgama i Ženske bolnice u Masačusetsu istakli su da ovo može da smanji potrebu za invazivnim tretmanima poput operacija nakon što se beba rodi.

 

To se dešava u između 3 i 10 procenta ukupnih trudnoća, saopštili su sa Univerzitetske dečje bolnice u San Francisku. Bebe čije su majke pile sok od nara imale su bolju konekciju u mozgu, što naučnici smatraju posledicom delovanja antioksidanata koje sadrži nar.

 

foto: Profimedia

"Merenja koja smo obavili rekla su nam mnogo o funkcionalnom razvoju mozga. Nismo videli razlike u rastu mozga i bebe, ali smo uočili poboljšanje u povezanosti i prokrvljenosti, kao i vizuelnom razvoju mozga“, rekao je jedan od autora istraživanja doktor Teri Inder.

 

Potrebno je da se urade dodatna istraživanja u ovoj oblasti, ali svakako se savetuje upotreba ovog soka u trudnoći.

 

foto: Profimedia

Kurir.rs/Super žena/Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...