AMPUTIRALA NOGU DA BI SPASILA SVOJE DETE! Žrtva je osobe koja je KUCALA PORUKE dok je vozila, a uradila je sve da sačuva život svoje NEROĐENE ĆERKE (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

ŽIVOT PIŠE DRAME

AMPUTIRALA NOGU DA BI SPASILA SVOJE DETE! Žrtva je osobe koja je KUCALA PORUKE dok je vozila, a uradila je sve da sačuva život svoje NEROĐENE ĆERKE (FOTO)

Žena -

Kejtlin Koner (29) iz Teksasa vozila se s tadašnjim mužem Džejlonom na motoru kada je u njih udario auto. Žena za volanom je pisala poruke dok je vozila i nije ih ni videla. Koner su odvezli u bolnicu s teškim povredama noge, slomljenim kostima stopala te teškim ranama od klizanja po putu.

Nekoliko sati posle prve operacije, kada se probudila, sestra joj je rekla da je trudna četiri nedelje.

"Ja sam odletela s motora i pala na leđa dok je Džejlon odleteo s motorom. Sećam se prevrtanja i klizanja po putu. Kada sam sela i pogledala nogu gležanj mi je bio iskrenut. Na putu prema bolnici rekla sam lekarima da pokušavamo dobiti bebu. Sećam se da su me pre operacije posljednje pitali jesam li trudna. Rekla sam im da pokušavamo ali da su zadnja dva testa bila negativna. Tada sam zaspala pod anestezijom", ispričala je Konor.

Zbog trudnoće je na sledećim operacijama mogla primiti tek minimalnu dozu anestezije i tableta protiv bolova, kako ne bi naštetili bebi.

No da bi spasila nogu morali su joj ponovno spojiti mišiće i tetive, učvrstiti slomljene kosti te uzeti kost iz kuka kako bi ispunili rupu u njenom levom gležnju.

Nakon dve nedelje i šest operacija, odlučila je amputirati nogu kako bi spasila svoju bebu od operacije.

"Čim sam čula da sam trudna, imala sam nekoga drugog o kome se treba brinuti pa se nisam fokusirala na sebe", objasnila je.

Sve se vrtelo oko moje bebe. Moja noga me više nije definisala kao osobu, ali beba me hoće", tako sam razmišljala.

Koner je dobila protetsku nogu, a cilj joj je bio da nauči da hoda pre nego što rodi ćerku.

Bilo joj je izuzetno naporno jer joj se telo menjalo usled trudnoće, nakupljanja težine i opterećenja kičme. Ali ova hrabra majka nije odustajala.

Nakon porođaja počela je sa vežbama kako bi izgradila mišiće i postala jača da se može brinuti o ćerki.

"Počela sam vežbati koliko god sportova sam mogla da vidim šta mogu da uradim. Tako sam otkrila ljubav prema triatlonima, plivanju, biciklizmu, skijanju, klizanju i boksovanju", ispričala je.

Počela je i da se takmiči kao para-atletičar.

Želim inspirisati druge da pokušavaju stvari koje ih plaše. Najbolja stvar koju možeš da uradiš u životu je da pokušaš", zaključila je Konor.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja