SAVETOVAO OČEVE KAKO DA POMOGNU OKO DOJENJA I POSTAO ZVEZDA! Kada čujete njegove reči shvatićete da SVAKA ŽENA mora da ima ovoliku podršku kad BRINE O BEBI (FOTO)
Foto: Profimedia

SVI ZA JEDNOG

SAVETOVAO OČEVE KAKO DA POMOGNU OKO DOJENJA I POSTAO ZVEZDA! Kada čujete njegove reči shvatićete da SVAKA ŽENA mora da ima ovoliku podršku kad BRINE O BEBI (FOTO)

Žena -

Mohamed Nitoto je tata koji stoji iza popularnog Instagram profila "Chronicles of Daddy", a ovoge nedelje postao je viralni hit zbog svoje liste saveta kako muškarci mogu da pomognu mamama koje doje.

Nitoto je odlučio da prenese sopstvena iskustva budućim i novopečenim očevima pa je napravio spisak stvari koje bi muškarci trebalo da znaju o dojenju.

Kad se mama probudi u sred noći, ustanite i vi i pitajte je da li joj treba pomoć ili čaša vode. Istina je da će većinu puta reći "ne", ali sama činjenica da ste se ponudili će joj puno značiti.

Pitajte partnerku može li da se izmuze pa da vi preuzmete naredno hranjenje. Ponekad ženama treba bezbrižan odmor tokom kojeg neće morati da brinu o bebi.

Ne postavljajte vremensko ograničenje koliko bi dugo majka trebala dojiti dete. Ne radi se samo o hranjenu deteta već i zbližavanju s njim. Ne doji svaka majka dete jednako dugo, a tatama je to teško da shvate. Ne požurujte ih i ne narušavajte taj proces. Započećete svađu iz koje ne možete izaći kao pobednik.

Budite strpljivi. Znam da su očevi u prvim nedeljama jako uzbuđeni. Vaše vreme će doći brže nego što mislite. Bebe brzo rastu i što su veće i snažnije, to će više biti vremena za druženje s tatom.

Porodiljsko! Ako ga imate, iskoristite ga. Rane faze razvoja deteta nisu samo za mame. Uvek ćete moći da zaradite novac, ali neke stvari u životu nećete moći da ponovite. Niste veći muškarac ako ne iskoristite porodiljsko. Jednako je važno da i tate budu deo detetova života od samog početka.

Kurir.rs/Index.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja