DOMAĆI HLEB ZA KOJI VAM TREBA SAMO 20 MINUTA ĆE VAS ODUŠEVITI! Bolji je od onog u pekari, a biće vam još SLAĐI jer ste ga sami umesili (RECEPT)
Foto: Profimedia

NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE

DOMAĆI HLEB ZA KOJI VAM TREBA SAMO 20 MINUTA ĆE VAS ODUŠEVITI! Bolji je od onog u pekari, a biće vam još SLAĐI jer ste ga sami umesili (RECEPT)

Žena -

Nema ničeg lepšeg nego kad vas probudi miris svežeg domaćeg hleba.

Sastojci potrebni za pripremu ovog hleba su:

300 grama brašna 10 grama suvog kvasca 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 180 mililitara gazirane mineralne vode 3 kašike ulje.

Priprema:

Mineralnu vodu zagrejati da bude mlaka, dodati šećer, suvi kvasac i izmešati. U dublju posudu usuti brašno, dodati so i izmešati. Potom dodati rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo.

Testo rastanjiti pouljanim rukama, a ne tanjiti oklagijom već nauljenim rukama rastanjiti testo. Pekač ili manju tepsiju premazati uljem, posuti brašnom i staviti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Viljuškom napraviti šare i izbockati testo. Rernu zagrejati na 250°C, pa smanjite na 180°C i pecite pogaču 15 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi desetak minuta.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Stvar ukusa/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja