UVEK SAM PRAVILA 3 ISTE GREŠKE PRILIKOM DORUČKA: Mislila sam da se hranim ZDRAVO, ali sam počela da MRŠAVIM tek kada sam promenila te navike!
Foto: Profimedia

SHVATILA U ČEMU JE PROBLEM

UVEK SAM PRAVILA 3 ISTE GREŠKE PRILIKOM DORUČKA: Mislila sam da se hranim ZDRAVO, ali sam počela da MRŠAVIM tek kada sam promenila te navike!

Žena -

Dženi Šugar je opisala svoje probleme s mršavljenjem i način na koji ih je rešila. Budući da nutricionisti neprekidno ponavljaju kako doručak ubrzava metabolizam, nije joj bilo jasno zašto nikako ne gubi na težini iako jede žitarice svako jutro.

"Nisam shvatala da svako jutro prilikom doručka pravim čak tri greške", kaže ona.

Tek kada je prestala sa tim navikama, videla je željene promene na svom telu.

Evo što je naučila:

Prestala sam da jedem žitarice

"Svako jutro jela sam žitarice od osnovne škole pa sve do kraja studija. Stvarno mi je dugo trebalo da shvatim da te slatke i ukusne žitarice nisu dobar izbor za mene, niti za bilo koga drugog jer su pune šećera i ne sadrže dovoljno proteina i vlakana. Umesto žitarica odlučila sam da svako jutro za doručak jedem 13 do 20 grama proteina, najmanje šest grama vlakana i 10 do 15 grama zdravih masnoća. Znači za doručak uglavnom pijem smuti ili ovsenu kašu (ovas bez dodatih šećera)."

foto: profimedia

Jedem kad osetim glad, a ne kada mislim da bih trebala

"Toliko puta sam pročitala da je doručak najvažniji obrok u danu i slepo sam se vodila time. Jela sam svako jutro pola sata nakon što bih se probudila oko 7:30, iako u 99 odsto slučajeva nisam bila gladna. I onda bih oko 10 ili 11 ponovno osetila snažnu glad, tako da sam često dva puta doručkovala. Sad prvo odradim trening i doručkujem na poslu oko 9 ili 10 sati kad osetim glad, a ne kad mi je vreme za obrok."

foto: Profimedia

Počela sam da pazim na veličinu porcije

Treća greška koju sam pravila je da nikada nisam pazila na veličinu porcije. Kada sam za doručak jela žitarice, napunila bih punu činiju za salatu ili supu. Obično sam kombinovala dve ili tri vrste žitarica u koje bih još dodala orašasto i bobičasto voće ili bananu i sve bih to prelila s mlekom od soje obogaćenim ukusom vanile. Takav doručak je imao oko 600 kalorija. Sad merim sastojke koje stavljam u smuti ili u ovsene pahuljice i pazim da moj doručak ne prelazi 400 kalorija.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

Kurir.rs/Pop sugar/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track