TRETMAN ZA KOSU KOJI JE ZALUDEO ŽENE ŠIROM SVETA: Potpuno je besplatan, a potrebno je samo da sačuvate vodu u kojoj ste kuvali OVU namirnicu! Preporodićete je! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

NEVEROVATNO

TRETMAN ZA KOSU KOJI JE ZALUDEO ŽENE ŠIROM SVETA: Potpuno je besplatan, a potrebno je samo da sačuvate vodu u kojoj ste kuvali OVU namirnicu! Preporodićete je! (VIDEO)

Žena -

Većina žena koristi razna sredstva za negu i rast kose, ali se na kraju ispostavi da većina njih nije toliko delotvorna koliko ih predstavljaju, pa su se mnoge složile da su prirodna sredstva neuporedivo bolja.

Sada se na Instagramu pojavio trend za kojim su žene poludele, a tiče se nege i izgleda kose.

Tretman za koji vam je potrebna samo voda u kojoj ste skuvali pirinač, namenjen je ženama kovrdžave kose koja je sklona isušivanju, a pirinčana voda navodno može da pomogne svim damama da oporave kosu posle sunčanja i boravka na moru.

foto: Profimedia

Pirinčanu vodu koja će vam oporaviti kosu nakon preterane izloženosti suncu i slanoj vodi, napravite na sledeći način:

- Isperite pola šolje pirinča

- Prelijte sa 2, 3 šoljice vode

- Skuvajte

- Procedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuvao pirinač.

Ovu vodu koristite umesto regeneratora, ali ne zaboravite da na kosi treba da stoji barem 20 minuta. Postom isperite na uobičajen način.

Amino-kiseline, vitamini i proteini iz pirinča blagotvorno utiču na kvalitet kose, a ovaj tretnam je zapravo stara japanska yu-su-ru tradicija u okviru koje su žene vekovima u Japanu koristile ovaj tretman kako bi ojačale tanku dlaku i pospešile rast kose.

Kurir.rs/Foto:Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track