ZAŠTO NISAM DEBELA POSLE DRUGOG DETETA I NE, NIJE ZAHVALJUJUĆI DOBROJ GENETICI! Kako je Nađa sa Novog Beograda zapušila usta ljubomornim mamama svojim receptom za vrhunski izgled!
Foto: Profimedia

JAsna i glasna!

ZAŠTO NISAM DEBELA POSLE DRUGOG DETETA I NE, NIJE ZAHVALJUJUĆI DOBROJ GENETICI! Kako je Nađa sa Novog Beograda zapušila usta ljubomornim mamama svojim receptom za vrhunski izgled!

Žena -

Mnoge žene posle trudnoće kubure s kilogramima i ponekad su im potrebni meseci da bi skinuli stomačić koji im je ostao od porođaja. Neke žene se i ne trude, prosto vole da jedu, dok druge, baš one koje su prve mesece posle porođaja potrošile gledajući u vagu i brojeći zalogaje, zajedljivo gledaju i komentarišu zgodne majke na čijem telu se ne vidi da su se nedavno porodile.

Nađa iz Novog Beograda nikada neće zaboraviti zajedljive komentare rodbine kada se pojavila na zajedničkom slavlju. Još joj odzvanjaju reči: "Lako ti je sad, posle prvog deteta, da tako izgledaš. Videćeš kako češ teško vratiti liniju posle drugog deteta! Nikad".

Nađa se porodila po drugi put i izgleda fantastično. U trudnoći se nije mnogo ugojila, baš, kako bi se reklo, po knjizi tako da je odmah uletela u svoje stare farmerke. Na sledećem porodičnom okupljanju sve žene su ostale bez teksta. Zatečene! Bile su ljubomorne! Valjda su htele da je vide otromboljenu, debelu, sa podočnjacima, nesrećnu... Sa istim mukama koje su one imale posle druge trudnoće.

I da, Nađa je naglasila da nije do genetike!

"A što je tako?! Trčim za decom, dojim bebu, od ostatka bebeće kaše pravim čorbu, ne kupujem smoki, čips, štapiće, slatkiše i pijem samo vodu. Za užinu jedem pečenu bundevu sa cimetom (20 dinara po porciji), pečeni kikiriki (40 dinara sto grama)", nabrajala je majka dva divna dečaka.

"Kupujem neprskane jabuke od deke sa pijace. Ne liče ni na šta, ali su ukusne i 70 dinara kilogram", otkrila je Nađa, koja je veoma ekonomična.

foto: Kurir/M.S.

"Izbacila sam sve slatkiše jer mi uopšte ne daju energiju, samo me unervoze, padne mi šećer i gladna sam. Uz svaki, ali SVAKI OBROK jedem povrće, čak i uz doručak. Tako, na primer, uz pržena jaja jedem kupus salata", rekla je Nađa i otkrila da njen moto nisu kilogrami nego insulinska rezistencija, štitna žlezda, kardiovaskulane bolesti, sve bolesti koje se pojavljuju u njenoj porodici.

foto: Shutterstock

"Belo brašno ne koristim, uglavnom ovseno, ražano, i to je ispod sto dinara po kilogramu. Napravim deci od toga palačinke s voćem i medom, kakaom, to se i ja ponekad počastim i ne gojim se. Meso jedem manje, trudim se da na jelovniku ima više ribe. Takođe, dva kilograma savršenog voćnog jogurta oko 160 din, 80 din po litru. Stavite kilogram prezrelih breskvi i litar jogurta u blender, a 100 g suncokreta je 29 dinara, i u sve ide - u jogurt, za pecivo, za grickanje, a 100 grama suvih šljiva je superhrana, a košta 50 dinara na pijaci" priča Nađa, koja ima isto kilograma kao i pre prve bebe i nosi sve stare stvari od pre trudnoće.

Ovoj mladoj majci, koja je uspela i da doktorira, rodi dvoje dece, izgleda zdravo veoma je čudno i neumesno da čuje komentare o kilogramima i izgledu mladih majki.

foto: Profimedia

"Meni su sve žene lepe!", naglasila je i dodala: "Meni je bitno da uživam sa bebom, a ne kad ću smršati. Nikada nisam merila ljude kilogramima, samo mi je muka od onih koji insinuiraju da gladujem (Bože sačuvaj, dojim bebu i pazim decu), da visim u teretani, a decu mi gleda neko drugi, a ja sama s njima (nemam kad u WC da odem), kao i od onih koji smatraju da mi je to bogomdano! E nije, trudim se zbog zdravlja", bila je jasna Nađa, koja se više neće obazirati na zlonamerne komentare i zajedljive poglede.

foto: Profimedia

Kurir.rs/PDV/Foto Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track