FOTOGRAFI TAČNO ZNAJU ČIJI ĆE BRAK TRAJATI! Kada ih pozovete da vas slikaju, gledaju GOVOR TELA i evo čime im DAJEMO SIGNALE!
Foto: Profimedia

SVE STE IM REKLI

FOTOGRAFI TAČNO ZNAJU ČIJI ĆE BRAK TRAJATI! Kada ih pozovete da vas slikaju, gledaju GOVOR TELA i evo čime im DAJEMO SIGNALE!

Žena -

Kada fotografišu venčanja ili veridbe, fotografi posebnu pažnju posvećuju govoru tela partnera, kako se gledaju i posmatraju jer je sve to važno za hvatanje pravog trenutka kamerom. Dve fotografkinje Ariel Čapman i Erika Viting otkrile su kako one mogu zaključiti hoće li veza ljubavnog para trajati ili neće.

Parovi koji se zajedno smeju, ostaju zajedno

I Ariel i Erika smatraju da je smeh ključ svake uspešne veze. Takođe, kada zajedno mogu prevladati nelagodu što, recimo, stoje pred objektivom nekoga koga ne poznaju, i znaju se usredsrediti na zajedničku zabavu - i to je pokazatelj njihove dobre budućnosti.

"Kad se parovi puno smeju tokom snimanja, to pokazuje koliko uživaju jedno u drugome. Smeh je izuzetno važan za dobru vezu, šaliti se međusobno je ono što život čini zabavnim. Jer, život ne bi trebalo doživljavati previše ozbiljno. Kada fotografišem parove i oni se smeju, to mi daje znak da će njihova veza trajati", kaže fotografkinja Ariel Čapman.

foto: Profimedia

Kontakt očima i suptilni dodiri

Njena kolegica primećuje detalje poput kontakta očima i suptilnih dodira.

"Dobri pokazatelji uspešne veze su i mnogo kontakta očima te suptilni fizički dodiri, poput držanja za ruke, čak i kada ne gledaju jedno u drugo ili dok se druže s drugim gostima i porodicom. Po mom mišljenju je to najveći pokazatelj hoće li brak trajati", rekla je Erika.

S druge strane, nailaze i na parove koji se tokom snimanja svađaju ili ponižavaju jedno drugo. U takvim slučajevima nema puno dileme - njihova veza verovatno neće dobro završiti niti će živeti srećno dok su zajedno. Pravi partneri trebalo bi težiti tome da povećavaju samopouzdanje voljene osobe, a ne da ga srozavaju.

Loši znakovi

Erika kaže kako postoji još jedan loš znak - kada je jedan od partnera potpuno nezainteresiran za fotografije venčanja niti ima interesa učestvovati u tome.

Kaže kako zna videti parove koji se zbog toga svađaju pred kamerom ili postaju sarkastični, a to nikako nije pokazatelj srećne veze koja će trajati ceo život.

Obe fotografkinje napominju kako sama svadbena zabava i članovi obitelji mogu otkriti koliko će taj brak biti uspešan.

"Sukobi, napetosti ili svađe na samoj zabavi ili sa članovima porodice pokazuju znakove stresa u vezi ili su pokazatelji da će kasnije u vezi biti neugodne napetosti", kaže Ariel i dodala da, s druge strane, komplimenti koje partneri izgovaraju jedno drugome tokom snimanja su dobar znak za srećnu vezu.

"Podižite partnerovo samopouzdanje"

"Najbolji savet koji im mogu dati je taj da podižu samopouzdanje partnera, a ne da ga spuštaju. Na primer, ako tokom fotografisanja partnerka kaže da se oseća natečeno ili se ne oseća lepom, partner im treba uputiti reči ohrabrenja tipa "Lepa si", ili nešto drugo što će ojačati njeno samopouzdanje.

Mislim da su parovi koji se međusobno izgrađuju i podižu jedni drugima samopouzdanje dobar potencijal za srećnu vezu", dodala je.

Ipak, napominje da je teško tvrditi hoće li veza trajati ili ne, ali moguće je pretpostaviti po nekim sitnicama.

foto: Profimedia

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja