BAKINA ŠTRUDLA JE OMILJENI SLATKIŠ GENERACIJAMA! Ovaj recept je deo TRADICIJE!
Foto: Shutterstock

ČUDA U KUHINJI

BAKINA ŠTRUDLA JE OMILJENI SLATKIŠ GENERACIJAMA! Ovaj recept je deo TRADICIJE!

Žena -

Najlepši slatkiš naših baka se pravi po starinskom receptu, a ako ga slučajno još uvek niste probali, sada je prava prilika.

Priprema:

  1. Kvasac potopiti u mleko u koje ste dodali malo soli i šećera. Pomešati brašno, jaje, 2 žumanceta, ulje i potopljen kvasac, zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Razviti dve kore.
  2. Za fil prokuvati 250 g šećera sa 3 dl vode, kad provri, dodati 250 g mlevenih oraha. Filovati kore a zatim uviti u rolat. Ostaviti još malo da odstoji (oko jedan sat).
  3. Peći u rerni oko 30-45 minuta. Kad se rolat prohladi, seći na komade i valjati u prah šećer u koji ste dodali štapiće od vanile.

Savet...

U ovom kolaču umesto oraha možete dakoristite mleveni mak

SASTOJCI:

Testo:

1/2 kg brašna

1 celo jaje

2 žumanceta

1 šolja ulja

1 šolja mleka

1 kašika suvog kvasca

2 kašike šećera

malo soli

malo mleka

Fil:

250 g šećera

3 dl vode

250 g mlevenih oraha

Kurir.rs / Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track