Sjajne grickalice možete da pripremite sami, a znaćete tačno šta u njih stavljate i svojoj deci ćete izneti nešto domaće i ukusno.
Za pripremu vam je potrebno:
10 gr kvasca 200 ml mleka 1 kašičica šećera 100 gr maslaca 350-400 gr brašna 2 kašike pavlake 100 gr kobasica dimljenih 1 žumance 3 pune kašike ajvara semenke: susam, suncokret i druge po izboru malo soli
Rastopiti kvasac u malo mleka dodati šerćer, dodati ostatak mleka brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo da bude glatko . Ostaviti da odmori 20 min pokriveno.
Razviti tanko pa premazati maslaacem, Preklopiti par puta kao u Videu i staviti opet da odmori 10 min. Svaki sečeni štapić uviti oko sebe i redjati u pleh sa razmakom.
Razviti pola cm. pa premazati ajvarom. Iseći na trake pa posuti seckanim dimljenim kobasicama i semenkama
Pleh obložite pek papirom. Premazati žumancetom.
Peći na 200 stepeni 25 min da lepo porumene.
Kurir.rs/Bakina kuhinja/Foto: Printscreen, Youtube Bakina kuhinja