IMA 71 GODINU I 4 UNUKA, ALI NIKO U TO NE VERUJE! Šeta u mini suknjama, a za TELO BOMBE je morala da izbaci samo 1 NAMIRNICU! Nema zgodnije od nje?! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

kakva žena

IMA 71 GODINU I 4 UNUKA, ALI NIKO U TO NE VERUJE! Šeta u mini suknjama, a za TELO BOMBE je morala da izbaci samo 1 NAMIRNICU! Nema zgodnije od nje?! (FOTO)

Žena -

Kerolin Harc ima 71 godinu, verovali ili ne, premda izgleda bar dve decenije mlađe. Ona se zalaže za zdrav život, koji i sama praktikuje već godinama, a kaže da upravo tome duguje mladolikost i dobru formu.

Ona je pažnju medija privukla sjajnim izgledom i u osmoj deceniji života, a kaže da je njena tajna jednostavna - ona uopšte ne jede šećer.

Kerolin je nekada bila zakleti ljubitelj slatkiša, ali onda je pre 40 godina diganostikovan dijabetes kada je morala da se odrekne rafinisanog šećera i njegovih prerađevina. U startu je to bio pakleno težak zadatak, ali vremenom promenio u odluku koja joj je promenila život - kako na ličnom, tako i na poslovnom planu.

Danas je ova zanosna brineta jedna od glavnih zagovornica "života bez šećera" u Australiji, pa neprestano drži različite tribine i seminare, ali i inspiriše druge da otpočnu i pravilno sprovedu ovakav režim. Ona je takođe autor kuvara koji je na jednom mestu objedinio niz recepata za sočne dezerte bez štetnih dodataka, a poseduje i stranicu Sweet Life u okviru koje promoviše svoj način života.

Ona tvrdi da je to što je izbacila šećer iz ishrane najzaslužnije za njenu odličnu formu u 70-im godinama, a dodaje i da su i optimizam i pozitivna energija imali svog udela.

"Verujem da je vrlo važno da budete svesni vrste hrane koju jedete i količine hrane koju jedete. Nepromišljeno jedenje može da vas dovede do nepotrebnog gojenja. Kažem svojim kupcima da "uživaju u svakom zalogaju" - ovakav stav će vam pomoći da usporite sa žvakanjem i manja je verovatnoća da ćete se prejesti", objašnjava ova baka četvoro unučića.

I njena rutina nege kože je jednostavna i ne podrazumeva skupe preparate ili luksuzne tretmane.

"Nikad ne idem u krevet bez čišćenja i uklanjanja šminke, a posebno je važna hidratizacija kože oko očiju i vrata. Svakodnevno nosim kremu za sunčanje ispod šminke i nikad se ne izlažem suncu. Vrlo sam svesna njegovog štetnog delovanja, a sa samo 30. godina mi je uzrokovao manji tumor na nosu koji je srećom uspešno uklonjen", kaže ova lepa dama.

Kerolin se ne libi da svoje vitko telo pokaže u uskoj, izazovnoj odeći, a neretko se fotografiše i u bikiniju. Često čuje komentare da je to neukusno i neprikladno za njene godine, ali kaže da za njih ne mari i da samo želi da u životu uživa punim plućima.

Ova Australijanka istakla je i da svaka žena mora da uloži svesni napor na svoju ishranu i životne stavove ako želi da izgleda najbolje što može.

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen, Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja