CRVENA DAMA IZ BOSNE POSTALA POZNATA U SVETU PO SVOJOJ OPSESIJI! Zorica podigla i nadgrobne spomenike sebi i MUŽU u toj boji, a ima samo JEDNU STVAR koja je bela! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube CGTN

HIT PRIČA

CRVENA DAMA IZ BOSNE POSTALA POZNATA U SVETU PO SVOJOJ OPSESIJI! Zorica podigla i nadgrobne spomenike sebi i MUŽU u toj boji, a ima samo JEDNU STVAR koja je bela! (VIDEO)

Žena -

Domaći, a i svetski mediji danas pišu o Zorici Rebernik (67) koja živi u Brezi nedaleko od Tuzle. Zorica je za N1 ispričala priču o svojoj neverovatnoj ljubavi prema crvenoj boji i ona sada obilazi svet, dok se ona ponosi novim nadimkom: "Crvena dama iz Bosne".

foto: Printscreen Youtube CGTN

Zorica, naime, kaže da je u svojoj 18. godini shvatila da obožava crvenu boju i da želi da živi okružena njom. Svoj plan sprovela je u delo doslovno. Tako je već decenijama svaka sitnica u njenoj kući crvene boje - od otirača i metle, preko zidova, tanjira i šoljica, a došlo je dotle da je podigla i nadgrobni spomenik za sebe i supruga u ovoj boji.

Jedini detalj u njenoj i Zoranovoj kući koji nije crvene boje je radijator, i to samo jedan. Zorica je posle mnogo molbi svog supruga popustila i dopustila da on ostane beo.

"Kada sam napunila 18 ili 19 godina dobila sam snažnu želju da nosim crveno", rekla je Zorica za Rojters, dodajući da joj ova boja daje osećaj snage i moći.

foto: Printscreen Youtube CGTN

Zorica je inače učiteljica u penziji, a dok je radila, i svojim učenicima je kupovala predmete i odeću crvene boje. Ako neki crveni komad nije mogla da nađe u okolini, nije joj bilo teško da putuje da bi ga nabavila.

"Po Istanbulu išla sam, dosta u Mađarsku. Bili smo u Italiji. Ma sveta i sveta smo obišli. Ćerka mi je 23 godine u Las Vegasu i tu idem, po Nemačkoj. Svuda su me upoznali i svi trče i nose: Ima ovo crveno, ima ono. Ja ne pitam za cenu. Bitno je da je crveno i ja kupujem", priznaje Zorica.

Kurir.rs/Žena/Foto: Printscreen, Youtube CGTN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja