MAJKA HRABROST: Bila je trudna kada je saznala da boluje od agresivnog RAKA DOJKE, ali je odlučila da RODI! Danas sama odgaja dete i ima samo JEDNU ŽELJU (FOTO)
Foto: Printscreen/YouTube

BORAC

MAJKA HRABROST: Bila je trudna kada je saznala da boluje od agresivnog RAKA DOJKE, ali je odlučila da RODI! Danas sama odgaja dete i ima samo JEDNU ŽELJU (FOTO)

Žena -

Amerikanka Džejd Dejvis (36) tokom trudnoće dobila je dijagnozu agresivnog karcinoma dojke. Savetovali su joj da prekine trudnoću radi lečenja, ali je ona to odlučno odbila.

Lekari su joj rekli da je beba previše mala da bi je spašavali, a da je za nju situacija doslovno značila život ili smrt.

Džejd je bila trudna tek nekoliko nedelja kad je napipala tvrdu kvržicu u dojci. Otišla je kod lekara, ali su u početku mislili da je reč o dobroćudnom tumoru koji su prouzrokovali hormoni. Ona nije bila sigurna u tu ocenu.

foto: Printscreen/YouTube

Verovala je svojim instinktima i insistirala je na biopsiji. Rezultati su pokazali da ima triple negativan rak dojke drugog stadijuma.

- Nisam znala kako da se postavim prema trudnoći sve dok mi nisu rekli da bi trebalo da je prekinem. Da sam ignorisala nalaz, sada bih bila mrtva, rekla je novinarima.

Savetovali su joj pobačaj kako bi odmah mogla da počne s agresivnim lečenjem, aliona nije pristala na to. Prisetila se kako su u njoj nešto pobunilo.

- Odlučila sam da zadržim trudnoću jer nisam htela da o sudbini mog deteta odlučuje stranac, kazala je. Prebacili su je u Loma Linda Univerzitetsku bolnicu gde su započeli s hemioterapijom.

foto: Printscreen/YouTube

- Njegovo srce je kucalo. Osećala sam ga unutra. Borio se, pa sam se i ja morala boriti, rekla je.

Rodila je u julu. Poslednji nalazi su pokazali da se rak nije proširio. U novembru je čeka poslednji ciklus hemioterapije. Samohrana mama Džejd veruje da je samo čudo zaslužno što su ona i dečak preživeli.

- Strašno mi je kad se prisetim da je moja trudnoća imala element dodatnog straha, ali osećam se blagoslovljenom kad pogledam sina, i ništa više od toga nisam mogla da tražim - dodala je.

Dr Džuks Nam iz bolnice kazao je da je ona imala jedan od najagresivnijih tipova raka dojke.

- Dobra je vest što je odmah reagovao na hemioterapiju - istakao je lekar.

foto: Printscreen/YouTube

Kurir.rs/The Sun/Foto: Printscreen/youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track