Najnovije vesti

KUPUJE SAMO NOŠENU ODEĆU, ČAK I SVOJOJ BEBI! Neće da daje PARE na novo, a njen RAZLOG za to nikoga neće ostaviti RAVNODUŠNIM (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

ŠTEDI

KUPUJE SAMO NOŠENU ODEĆU, ČAK I SVOJOJ BEBI! Neće da daje PARE na novo, a njen RAZLOG za to nikoga neće ostaviti RAVNODUŠNIM (FOTO)

Žena

Majka dvoje dece uštedela je hiljade dolara kupujući odeću po buticima sa polovnom robom. Nina Dikson (29) uspela je kupiti odeću od dizajnera poput i to po jako povoljnim cenama kupujući u second-hand radnjama.

"Rodila sam svoju ćerku kad sam imala samo 16 godina, a imati svoj dom i dete bilo je vrlo skupo", rekla je Nina i dodala: "Moja mama Kerolajn upoznala me sa second-hand radnjama kad sam bila tinejdžerka. Oduvek mi je tamo kupovala stvari, i zbog toga mi je uvek bilo neugodno".

Ispričala je kako se često sakrivala stojeći malo niže uz stazu za svaki slučaj da ju neko ne bi prepoznao. Ali kada je dobila ćerku, njen stav se promenio jer je morala početi kupovati jeftinije stvari.

Nina tvrdi da i dalje postoji stigma prema radnjama koji nude već korištenu odeću, ali smatra da jednom kada se ta odeća opere kod kuće, kao nova je.

"Odeća za bebe jedva da se i nosi pre nego što je donirana u dobrotvorne butike. Novorođeno dete verovatno je dva puta bilo u njoj", objašnjava Nina.

"Otišla sam u second-hand trgovinu koja se zatvorila pre četiri godine. Tada su imali ponudu da napunite pun džak za 130 dinara. Uzela sam crnu haljinu i u džaku sam imala još devet komada odeće", ispričala je.

Tu haljinu nosila je na dobrotvornom boks meču i dobila je same komplimente za nju. Ono što Ninu najviše privlači kod second-hand trgovina je to što je uzbuđena svaki put kada ide u kupovinu jer nikada ne zna na šta će naići.

"Nije da ne mogu priuštiti da odem u "normalan" butik po odeću, već volim zabavu i uzbuđenje kada pronalazim nešto što je mnogo jeftinije", objašnjava Nina.

Obožavateljka second-hand trgovina čak i poklanja odeću koju je kupila u second-hand butiku. Naime, svakih šest meseci prolazi kroz svoju garderobu i ako već neko vreme nije nešto obukla, Nina tu odeću donira nazad u second-hand.

Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen, Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...