SALČIĆI SE TOPE U USTIMA! Napravite ih po receptu naših baka i obradujte najdraže! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

recept

SALČIĆI SE TOPE U USTIMA! Napravite ih po receptu naših baka i obradujte najdraže! (RECEPT)

Žena -

Napravite fenomenalne salčiće po receptu naših baka i oduševite najdraže članove ovim čarobnim ukusom.

Sastojci:

  • 1 kg brašna tip 400
  • 500 g svinjskog sala
  • 2 jajeta
  • 2 žumanceta
  • 1/2 litra belog vina
  • rendana korica limuna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • džem od šljiva
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

1. Sveže (netopljeno) svinjsko salo oprati u hladnoj vodi, očistiti od žilica I samleti na mašini za meso

2. Zamesiti glatko testo od brašna, jaja, soli, šećera, rendane kore limuna i vina. Na pobrašnijenoj površini rastanjiti, pa premazati 1/4 sala. Preklopiti zdesna nalevo, odozdo i odozgo, da izgleda kao knjiga.

3. ostaviti testo na hladnom oko pola sata, pa ponoviti postupak još tri puta, dok se sve salo ne utroši (testo između premazivanja treba da odstoji). Na kraju rastanjitina debljinu od jednog centimetra, seći kvadrate, filovati džemom, pa preklopiti, kao knjigu.

4. Peći salčiće na 200 stepeni oko pola sata. Vruće uvaljati u šećer u prahu.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track