DEVOJČICA IZ BEOGRADA 4 NOĆI IGRALA IGRICE I DOBILA EPI-NAPAD: Završila u Hitnoj zbog katastrofalnih posledica!
Foto: Profimedia

strašno

DEVOJČICA IZ BEOGRADA 4 NOĆI IGRALA IGRICE I DOBILA EPI-NAPAD: Završila u Hitnoj zbog katastrofalnih posledica!

Žena -

Produženi zimski raspust može da bude i prilično opasan, posebno za starije đake, o čemu svedoči poslednji slučaj koji je zabeležen tokom vikenda.

- Poseban utisak ostavio je jedan relativno svež događaj. Naime, neka deca su očigledno zamenila dan za noć što može da ostavi dosta posledica. Za vikend je jedna devojčica od 17,5 godina danju spavala, a noću je sa drugaricom igrala igrice i gledala filmove na mobilnom telefonu. Posle četiri dana to je rezultiralo konvulzivnim napadom - rekla je dr Ivana Stefanović iz beogradske Hitne pomoći.

foto: Profimedia

Konvulzije predstavljaju iznenadne napade snažnog, nekontrolisanog grčenja mišića, često praćenog gubitkom svesti. I mogu biti posledica nekog oblika epilepsije.

- To još ne znači da je reč o epilepsiji, mora da se odradi čitava dijagnostika. Međutim, postoji danas i termin TV epilepsija, napadi uzrokovani video igricama. U svakom slučaju roditelji moraju da obrate pažnju koliko vremena deca provode za kompjuterom, televizijom, mobilnim telefonima... .- dodala je dr Ivana Stefanović.

Broj zavisnika od video-igrica raste iz godine u godinu, starosna granica je sve niža, a na lečenje kod psihologa dolaze čak i trogodišnjaci.

- Jedan od najekstremnijih slučajeva sa kojima sam se susreo je bio momak koji dve godine nije izašao iz kuće jer je igrao igrice. Ova zavisnost se ne razlikuje suštinski od patološkog kockanja, a smatram da se može staviti rame uz rame sa heroinskom zavisnošću", objasnio je Milan Radovanović, psihološki savetnik.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Blic, RTS/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track