ROLAT SA VANILA KREMOM I MANDARINAMA! Brzo, ukusno, lako i DEKORATIVNO: A evo šta vam je sve POTREBNO (RECEPT)
Foto: Prritnscreen/youtube

kolač

ROLAT SA VANILA KREMOM I MANDARINAMA! Brzo, ukusno, lako i DEKORATIVNO: A evo šta vam je sve POTREBNO (RECEPT)

Žena -

Rolat sa mandarinom nedavno je postao popularan u svetu sladokušca. Pored toga što je brz i lak za pripremu, izgleda veoma dekorativno.

BISKVIT 5 jaja 5 kašika šećera 5 kašika brašna 1 kašika kakaa 1 prašak za pecivo 2 kašike soka od mandarine

FIL 4 dl meka 1 žumance 1 kesica.pudinga od vanile 5 kašika šećera 1 kašika gustina (može i meko brašno) 15 grama maslaca 6-7 mandarina

Priprema

Belance izmiksati sa 1 kašikom šećera i malo soli. Žumance izmiksati sa šećerom da postane penasto. Dodati sok od mandarine. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, te postepeno dodavati u žumance naizmenično dodavati i belance. Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti testo i peći u zagrijanoj rerni 10-15 min na 180 stepeni. Pečeni biskvit umotati u vlažnu krpu.

Za krem:

Staviti 3 dl mleka da provri. U preostalih 1 dl mleka umešajte 1 žumance, 1 puding od vanile, šećer i jednu kašičicu gustina, te dodajte u provrilo mleko .Kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. Kad se krem ohladi uz mešanje da se ne stvori korica, a zatim dodajte u 15 grama dobro izmešanog maslaca. Biskvit pažljivo odmotati, filovati i uz rub poslagati oljuštene mandarine, čvrsto zarolati, ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track