Najnovije vesti

BEOGRADSKE MANIKIRKE ZAVODE RED! Uvele KORONA TAKSU, uzimaju novac i za otkazivanje!
Foto: Profimedia

zarađuju duplo

BEOGRADSKE MANIKIRKE ZAVODE RED! Uvele KORONA TAKSU, uzimaju novac i za otkazivanje!

Žena

Otkako su i na našem tržištu zavladale razne tehnike za sređivanje noktiju, s akcentom na gelovima i gel lakovima za nokte, čini se da su kozmetički saloni dodatno dobili na značaju.

Iako i danas možemo naći razne cene, kao pre nekoliko godina kada je trend zavladao, pa su one uglavnom bile pristupačne, činjenica je da u glavnom gradu naše zemlje postoji dosta lokala s visokim cenama usluga.

Kako smo saznali iz iskustva samih kozmetičara, salone uglavnom posećuju žene, a najtraženija usluga je sređivanje noktiju, na razne načine: bilo da se radi o klasičnom manikiru ili drugim tehnikama.ž

foto: Profimedia

Ako pogledate oko sebe, videćete da svaka druga žena ili devojka ima gel/gel lak na noktima, što automatski čini da saloni, odnosno manikiri ovu uslugu prepoznaju kao izuzetno traženu, odnosno da je dobro naplate. Kako se pojavila korona, uveli su i tzv. korona taksu.

Ali, jedna naša sugrađanka je doživela nešto vrlo neobično.

- Smatram da salon ima pravo da formira cene koje želi, jer su usluge koje pruža "luksuz" u današnjem svetu. Svaki klijent može da pita za cenu i dobije odgovor, ili da pogleda cenovnik, tako da sa tim nemam problem, iako mislim da mnogi saloni preteruju sa cenama - započinje ova mlada žena priču za naš portal.

Kako kaže, "saloni treba da budu svesni da za jednu svoju uslugu, koju urade za sat ili dva, zarade nečiju celu dnevnicu, uz minimalni trošak materijala". Ipak, ona bahatost određenih kozmetičara vidi kao reakciju na "zakon ponude i potražnje".

- Jednostavno, kada imaju posla, zarade mnogo, a posla ima za one koji rade ili izvanredno ili po niskim cenama. Ali, primećujem da se posle vanrednog stanja dosta toga promenilo - dodaje ona, i apeluje na podizanje cena usluga.

foto: Profimedia

Ali, tu nije kraj. Tek se iznenadila kada joj je manikirka tražila novac za uslugu koju joj nikada nije pružila.

- Zvala sam je dan ranije da joj otkažem termin, dakle, ne sat vremena ranije. Rekla mi je da to nije u redu, jer ona sada ne može nikoga da "ubaci" u moj termin. Ja sam, pritom, imala dobar razlog zašto otkazujem (porodični problemi), ali i da nije bilo tako... - kaže naša sagovornica i dodaje:

"Danas živimo u takvom svetu i takvim tempom da je veoma teško organizovati se i znati svoj plan unapred, posebno kada živite u Beogradu. Čula sam od nekih drugarica da moraju da zakažu 10 dana ili dve nedelje ranije termin. Mislim da je sve to sa salonima otišlo predaleko".

Manikirka je u prvobitnom razgovoru obavestila i da njen salon ima određena pravila, o čemu može da se informiše putem sajta i društvenih mreža, te da svako ko otkaže termin "kasno", mora da plati uslugu, inače neće moći da zakaže naredni termin.

BONUS VIDEO:

Kurir.rs/I.B/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...