LUK NIKAKO NE TREBA DA DRŽITE U FRIŽIDERU! Ceo život smo pravili ovu grešku, a evo koje je idealno mesto za njegovo ČUVANJE!
Foto: profimedia

otkriveno

LUK NIKAKO NE TREBA DA DRŽITE U FRIŽIDERU! Ceo život smo pravili ovu grešku, a evo koje je idealno mesto za njegovo ČUVANJE!

Žena -

Američki farmer Šaj Mjers na svom TikTok profilu često objavljuje videe sa savetima kako uzgajati, te kako čuvati određene namirnice.

foto: Profimedia

On je odgovorio na pitanje jednog pratioca koji se požalio kako mu luk propadne za manje od nedelju dana - pa kako ga onda čuvati?

- Ako kupite luk početkom septembra, onda ste ga dobili pravo iz polja. Ali, od novembra do sredine aprila prodavnice se oslanjaju na skladištene proizvode. Ponekad se luk čuva i do godinu dana u posebnim uslovima, prijđđe nego što dospe u prodavnice. Kako ostane svež? Tajna je u strujanju vazduha i temperaturi - otkrio je Shay i šokirao ljude.

Otkrio je i kako je potpuno pogrešno čuvati luk u frižideru.

"To je najgore mesto na koje ga možete staviti." Najbitnije je da, na mestu gde čuvate luk, nema puno svetlosti i vlage kako ne bi proklijao. Bitno je i da je na tom mestu uvek ista temperatura, pa Myers preporučuje da ga držite ispod sudopere ili stepenica.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Večernji.hr/M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track